Куп Србије за жене 2022. 1/2 ФИНАЛА

ДОМАЋИН:

 • 1 Ема Алексић
  2 Нина Чавић
  3 Ана Шћепановић
  4 Тијана Жарковић 63'
  6 Ирена Мајсторовић 82'
  7 Анђела Крстић 86'
  8 Ивана Малијар 82'
  9 Мирела Тенков
  10 Софија Сремчевић
  11 Мина Чавић
  20 Тијана Ђорђевић 90+5
 • 12 Невена Еремић
  5 Наталија Воркапић 82'
  13 Емилија Кучинар
  14 Јована Аранђеловић 63'
  15 Мина Стојановић
  17 Николина Миловић 86'
  18 Ања Јестровић 82'
 • Тренер:

  Дарко Стојановић

Црвена звезда - Спартак 0 : 1 (0:0)

 

Очекивао се резултатски неизвесан расплет сусрета између Спартака и Црвене звезде у трци за национални Куп. У односу на Црвену звезду Спартак је у сусрет ушао са мање амбиција. Примарни циљ суботичке екипе су квалификације за Лигу шампиона, а тај циљ је већ остварен, док је "дупла круна" иако пожељна ипак остала у секундарној зони интересовања.
Црвена звезда је све своје адуте ставила управо на Куп као једини начин да се такмичарски "осветла образ". Наиме, највећи и једини успех београдска екипа је током протекле деценије постигла 2018. године када је победом над Војводином освојила национални Куп...

 

На југу ништа ново

Н

а терену иза јужне трибине стадиона "Рајко Митић", у финалу пре финала, окупио се поприличан број навијача да бодри своје тимове или да само ужива у лепом фудбалу. Виђена су многа позната лица из света женског фудбала. Међу њима једна од наших најбољих фудбалерки, Јована Дамњановић, са трибина је бодрила свој бивши тим, док је у супротном табору виђена Дуња Мостарац која тренутно студира у Америци. Наравно, сусрет није могао проћи без фудбалерки Слоге које су избориле учешће у финалу и дошле да на делу осмотре будуће ривалке...

Динамично и неизвесно

Фудбалерке Спартака су по свом обичају кренуле силовито у намери да поставе опсаду око гола домаће екипе. Већ у 4. минути, након шута Анђеле Фрајтовић, затресла се пречка изнад главе Еме Алексић. Чинило се тада да ће иначе чврста одбрана Црвене звезде ипак релативно лако пасти. Како је утакмица одмицала, и поред теренске надмоћности Спартака, више није виђена добра прилика да се резултат промени. Црвена звезда је имала прилику у 32. минути када је из гужве пред голом Спартака долетела лопта коју је Живана Ступар избацила са гол линије.
Већи део првог полувремена Спартак је имао иницијативу, али ниједна екипа није имала праву прилику за промену резултата. Покушаје по боку од стране врлодобре Мине Чавић лако је осујећивала одлична Анђела Фрајтовић.

Почетак краја

Почело је друго полувреме, а у игри није било значајније промене. Звездина одбрана није дозвољавала променаду у свом шеснаестерцу, па је било све извесније, а то се очекивало и пре почетка утакмице, да Црвена звезда рачуна на пенал завршницу.
Неочекивано, у 69. минути, топовски шут са дистанце од око 22 метра завршио је у мрежи иза леђа Еме Алексић. Стрелац гола Живана Ступар, и до тада веома корисна и запажена, овим голом је практично постала јунак утакмице. Наравно, још није био крај. До завршетка утакмице било је неколико покушаја да се резултат промени. Звездине нападе је осујећивала Спартакова одбрана предвођена искусном Виолетом Словић, а у неколико ситуација се прославила и Спартакова голманка Дајана Михајловић. Једину добру прилику за промену резултата имала је Алиса Куси у 84. минути, али је била прекратка да главом закуца лопту у мрежу коју јој је као на тацни сервирала одлична Тијана Филиповић.

НАЈБОЉА ОЦЕЊЕНА ИГРАЧИЦА:

 • Живана Ступар

 

ИЗВОД ИЗ ЗВАНИЧНОГ ЗАПИСНИКА:

МЕСТО: Београд, стадион "Рајко Митић", помоћни терен иза јужне трибине. ДАТУМ: 29.05.2022. од 18:00 часова. СУДИЈА: Милица Миловановић. ПОМОЋНЕ СУДИЈЕ: Маја Милошевић и Андреа Милошевић. ДЕЛЕГАТ: Славко Костадиновић. ПОСМАТРАЧ: Биљана Трифуновић. ВРЕМЕ: Облачно без падавина.

СТРЕЛЦИ:
 • Живана Ступар, 69. минут
ФОТОГРАФИЈЕ:
 • Можете погледати на нашој фејсбук страници

По тренуто расположивим информацијама финале Купа између Спартака и Слоге играће се у петак на стадиону ТСЦ у Бачкој Тополи.
Пратите наш сајт, ускоро званична најава.

 

ГОСТ:

 • 1 Дајана Михајловић
  4 Кристина Нађ
  5 Виолета Словић 74'
  6 Анђела Фрајтовић
  7 Весна Миливојевић
  8 Амбер Трип
  9 Анастасија Ћирић
  10 Тијана Филиповић
  11 Алице Куси
  14 Биљана Илић
  18 Живана Ступар 42'
 • 12 Јефимија Шкандро
  2 Алина Бака
  13 Милана Голубовић
  15 Каролина Левис
  16 Милица Шарић
  17 Ема Лефевр
 • Тренер:

  Борис Арсић