Куп Србије за жене 2022. 1/4 ФИНАЛА

ДОМАЋИН:

 • 1 Ђукић Јована
  2 Медић Ања 83'
  4 Милошевић Маша
  6 Савић Лариса
  7 Стојић Милица
  8 Трбулин Сара 78'
  10 Петровић Душица
  11 Плавшић Николина
  15 Бероња Милица
  18 Тривић Теодора 41'
  19 Стокић Сара
 • 12 Марјанов Николина
  3 Јовановић Исидора
  9 Kривокапић Вања 83
  13 Митровић Николина
  14 Вукашиновић Бојана
  16 Вуксановић Наталија 78'
  20 Вуксановић Анастасија
 • Тренер:

  Ђорђе Димитрић

ЖФК Војводина - ЖФК Спартак 0 : 8 (0:4)

 

Очекивали су навијачи Спартака лаку победу, али првих двадесетак минута није ишло у прилог њиховим жељама. Војводина је добро покривала терен и парирала покушаје Спартакових играчица да приђу ближе голу Јоване Ђукић.

 

Зацементиран пут за полуфинале

П


о лепом и сунчаном времену, на стадиону беочинске цементаре, Голубице су голеадом над екипом Војводине избориле пролаз у полуфинале националког Купа.

У 20. минути начињен је прекршај на ивици шеснаестерца. Виолета Словић изводи слободан ударац, а одбијену лопту је прихватила Тијана Филиповић и рутински је спровела у мрежу (0:1). Десет минута касније Тијана Филиповић се поново уписује у листу стрелаца на асистенцију Алисе Куси (0:2). У 35. минути лепу прилику имала је брзонога Николина Плавшић, али без подршке саиграчица њен шут је завршио у рукама сигурне Дајане Михајловић. У 40. минути виђена је лепа акција са брзом разменом кратких пасова која је резултирала трећим голом за Спартак. Гол је постигла Амбер Трип, а асистирала је Тијана Филиповић. У последњој минути првог полувремена Тијана Филиповић је из корнера упутила лопту на другу стативу одакле је Виолета Словић лопту главом послала у мрежу (0:4).

Тек је почело друго полувреме, Алина Бака је са десне стране убацила лопту у петерац, а Тијана Филиповић је унутрашњом страном стопала рутински усмерила у мрежу (0:5). После овог гола уследило је пар измена у екипи Спартака коју је покренуо жути картон Алине Бака за учињени прекршај. Жутим картоном је "награђен" и Вошин тренер, па је уследило кратко затишје пред надолазећу буру голова .
На 0:6 резултат повисује Живана Ступар у 75. минути, а голу је претходила лепа акција коју је започела Алиса Куси. Преко Амбер Трип лопта је стигла до Живане Ступар, а она телом вара голманку и лопту мирно пласира у мрежу. Седми гол практично постиже Алиса Куси, али уз помоћ Наталије Вуксановић. Алиса је шутирала искоса са десне стране, а Вуксановићева је лопту несрећним околностима унела у сопствену мрежу. Осми гол постиже Алиса Куси ударцем главом, а асистирала је Ема Лефевр. У последњим минутама игре виђен је и девети гол у занимљивом "отимању" лопте из ногу саиграчице, али је поништен због недозвољене позиције.

ИЗВОД ИЗ ЗВАНИЧНОГ ЗАПИСНИКА:

МЕСТО: Беочин, стадион ФК Цемент. ДАТУМ: 22.05.2022 од 17:00 часова. СУДИЈА: Петровић Kатарина. ПОМОЋНЕ СУДИЈЕ: Чубрило Љубица и Жујовић Зорица. ДЕЛЕГАТ: Илић Горан. ВРЕМЕ: Сунчано и топло.

СТРЕЛЦИ:
 • Тијана Филиповић, 20., 30. и 47. минут
 • Амбер Трип, 40. минут
 • Виолета Словић, 45. минут
 • Живана Ступар, 75. минут
 • Наталија Вуксановић, 80. (аутогол)
 • Алиса Kуси, 81. минут
ФОТОГРАФИЈЕ:
 • Можете погледати на нашој фејсбук страници

ГОСТ:

 • 1 Михајловић Дајана 76'
  2 Бака Алина 63' 65'
  4 Нађ Kристина
  5 Словић Виолета
  6 Ћирић Анастасија 73'
  7 Миливојевић Весна
  8 Трип Амбер
  10 Филиповић Тијана
  11 Kуси Алиса
  14 Илић Биљана 73'
  18 Ступар Живана
 • 12 Шкандро Јефимија 76
  9 Фрајтовић Анђела
  13 Голубовић Милана 65
  15 Левис Каролина 73
  16 Шарић Милица 73
  17 Лефевр Ема
 • Тренер:

  Борис Арсић