Spartak - Osijek (selekcije U-13 i U-16) PRIJATELJSKO ODMERAVANJE SNAGA
Postavio Admin: 04. 09. 2019.

Kadetkinje Spartaka i Osijeka (plavi dres)

 

Nakon pauze duže od godinu dana stručni štabovi Spartaka i Osijeka su ponovo stavili na probu svoje mlade fudbalerke pionirskog i kadetskog uzrasta.

 

P

o lepom i sunčanom danu na pretrpanim pomoćnim terenima Gradskog stadiona u Subotici, koje su zaposeli učesnici 26. Međunarodnog memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić", omladinci iz Srbije, Crne Gore, Izraela i Mađarske, jedva da je bilo mesta za prijateljsko odmeravanje snaga mladih fudbalerki iz Srbije i Hrvatske.

 

Mlađe od 13 godina (U-13)
 
Klik na sliku da je povećate
Pionirke Spartaka
 
Pionirke Osjeka

 

U konkurenciji godišta 2006-07 (U-13) igrao se Fudbal 9. Selekcija Spartaka je bila nadmoćnija jer već relativno dugo nastupa zajedno, a kako su odranije igrale fudbal i na velikom terenu, može se reći da je za njih fudbal 9 praktično apsolviran.
Marijan Vuka koji je predvodio pionirke Osjeka i pored nepovoljnog skora nije bio nezadovoljan. Najjaču impresiju na njega, kako je rekao, ostavila je borbenost i požrtvovanje najmlađih fudbalerki Osijeka. Neke od njih, u odnosu na zalaganja na treninzima, nije mogao da prepozna i to u pozitivnom smislu. Veruje da će uz marljiv rad u nekom budućem susretu ova generacija Osječanki uspeti da postigne povoljniji rezultat. Konačan skor bio je 11:1 u korist Spartaka.
Treba istaći talenat i zalaganje mlađih devojčica Spartaka, konkretno godište 2007-08, koje dolaze kao produkt rada Coerver Coaching Akademije u Subotici. One su priključene starijim igračicama i uključene u takmičenje na velikom terenu. Od ove godine to su Maša Ninković iz Inđije i Subotičanke Maša Antelj, Ksenija Mandić, Mina Dobrilović i talentovana golmanka Milica Pilja.

Strelci: Anđela Radonjić (1), Nađa Uvalin (1), Milica Maljković (1), Maša Ninković (5), Ksenija Mandić (3).

Za Spartak su nastupile: Tamara Ivković Ivandekić, Dušica Lekić, Anđela Radonjić, Nađa Uvalin, Milica Maljković, Maša Ninković, Milica Pilja (G), Ksenija Mandić, Mina Dobrilović i Maša Antelj. Treneri: Renato Pirša, Teodor Stančić i Boris Štetak
Za Osijek: Maras, Adamović, Žuljević, Barukčić, Deže, Radaković, Đapić, Kadić, Kovač, Janoš, Šnur, Zoretić, Tokić i Roso. Trener: Marijan Vuka.

Mlađe od 16 godina (U-16)

Kadetkinje Osijeka

U konkurenciji godišta 2003-04 i 05 (U-16) ekipa Spartaka je nastupila u kombinovanom sastavu sa nekoliko devojaka iz B tima i starijim devojčicama iz Razvojne lige. Utakmica je bila veoma dinamična, izuzetno borbena ali bez prekršaja, sa puno duela, trčanja i dugih lopti ka napadu.

Trener "golubica" Renato Pirša je rekao: Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali, sa stilom direktnog fudbala koji gaji strateg Osijeka, gospodin Zvonimir Kolak. Ova utakmica nam je dobro poslužila kao poslednja provera pred početak takmičenja u Prvoj ligi Srbije koje počinje u nedelju. Imali smo blagu prednost od 2:1, ali smo pred kraj utakmice iz igre povukli igračice B tima, da bi šansu dobile igračice sa klupe. U tih poslednjih 20 minuta načinjene su u odbrani dve velike individualne greške usled čega je došlo do preokreta rezultata u korist gostujuće ekipe.

Prvi strateg kadetkinja Osijeka, Zvonimir Kolak, nije krio zadovoljstvo prikazanom igrom i borbenošću obe ekipe. U gotovo izjednačenom odnosu snaga prikazan je dopadljiv fudbal i mnoštvo lepih akcija, a za nijansu su bile bolje devojčice iz Osjeka. Konačan skor 2:3 (1:1).
Strelci za Spartak: Natalija Obradović (1) i Milica Šarić (1).

Za Spartak su nastupile: Martina Kujundžić (G), Vanja Petrović, Staša Đokić, Georgina Pataki, Anđela Maljan, Natalija Obradović, Mila Kozlica, Tatjana Milosavljević, Sara Stopić, Marija Rajić, Gabrijela Jović, Sara Radosavljević, Jovana Gabrić, Milica Gaković, Monja Jošić, Nikoleta Praštalo (G) i Milica Šarić. Treneri: Renato Pirša, Teodor Stančić i Boris Štetak.
Za Osijek su nastupile: Matijević, Bodza, Juranić, Barišić, Adamović, Andrić, Kovačević, Blažević, Matanić, Slanović, Božičević, Živković, Avdaković, Bičan, Ahmeti i Martinović. Trener: Zvonimir Kolak.