1. kolo PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2020 /21

DOMAĆIN:

 • 1 Anđela Trkulja
  3 Zorana Abraham
  4 Georgina Pataki
  6 Sara Radosavljević
  7 Anđela Marković 75'
  9 Vanja Petrović 85'
  10 Marija Rajić
  11 Staša Đokić
  13 Sara Stopić 78'
  18 Gabrijela Jović
  19 Milica Šarić 85'
 • 12 Кristina Fodor
  2 Teodora Marki 78'
  5 Marija Trkulja 85'
  8 Ivona Zadro 85'
  14 Dajana Lazarević
  16 Mila Кozlica
  17 Tatjana Milosavljević 75'

 


Zorana Abraham sa peharom za fer plej

Spartak DOO - Jedinstvo 2014 3 : 1 (1:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, I pomоćni teren. DATUM: 15. 08. 2020. od 11:00 h. SUDIJA: Katarina Petrović. ASISTENTI: Andrea Mijailović i Izabela Kovač. DELEGAT: Goran Ilić. VREME: toplo i sparno.

 

Fudbalerke Spartaka D.O.O. su na otvaranju nove takmičarske sezone, u utakmici protiv debitanta u Prvoj ligi Srbije Jedinstva iz Pirota, osvojile prva tri boda.

Pehar za fer plej i tri nova boda

P

re početka utakmice Sead Čočić je ispred Fudbalskog saveza Srbije uručio pehare obema ekipama sa opravdanim zakašnjenjem zbog poznate situacije sa virusom Kovid-19.
Gostujuća ekipa je preuzela šampionski pehar za osvojeno prvo mesto u Drugoj ligi, dok je domaćim igračicama pripao pehar za fer plej.

U zanimljivoj utakmici obe ekipe su imale svoje šanse, ali je presudna bila bolja uigranost, veći posed lopte i više šuteva na gol od strane domaće ekipe što je na kraju rezultiralo pobedom od 3:1.

STRELCI:
 • Staša Đokić u 45., 46. i 90. minuti
 • Aleksandra Marković u 86. minuti

Trostruki strelac Staša Đokić je izjavila: "Zadovoljna sam današnjom utakmicom. Odlično smo počele sezonu iako je vreme bilo teško i sparno.
Ponosna sam na sebe što sam postigla tri gola i donela 3 boda mom timu. Sve smo dale svoj maksimum zato je i došao dobar rezultat, a ova tri gola ne bih postigla bez pomoći svojih saigračica. Verujem da možemo da nastavimo sa pobedama. Nakon ove pobede sve smo stekle dodatno samopouzdanje, što je dobro jer će na kraju sezone tri ekipe ispasti iz lige, pa su svaki dati gol i svaki osvojeni bod jako važni da se zadrži prvoligaški status."

Predsednik kluba Zoran Arsić je pažljivo pratio utakmicu, a nakon utakmice je izjavio: "Za mene nema veće sreće kada igrači koji su najmlađi, sa tek navršenih 15 godina, dobiju priliku da brane i odbrane svoje fudbalsko znanje. To je samo dokaz ispravne klupske politike u delu racionalizacije i podmlađivanja kadrova. Za značajan broj igračica koje su preraske kadetsku selekciju, a nisu još uvek stasale za seniorsku ekipu, obezbedili smo način da se takmiče i da nastave da igraju fudbal. Mislim da je to neminovnost za svaki klub koji želi da za sebe obezbedi budućnost, ali i da će FSS pre ili kasnije morati da osnuje omladinsku ligu.
Pažljivo sam gledao današnju utakmicu i veoma sam zadovoljan igrom devojaka koje su bile uz prvi tim i trenirale sa prvim timom. Pokazale su danas da su bile nosioci igre, da su pomerile neke granice u smislu fizičke spreme, da su odigrale drugo poluvreme na zavidnom nivou i potpuno zasluženo uzele sva 3 boda."

GOST:

 • 12 Dragana Кirkov
  2 Bojana Pejčić
  4 Кatarina Zlatanov
  5 Nina Vasov
  6 Sonja Marković
  9 Ana Mladenov
  10 Maša Džunić 46'
  11 Jelena Arizanović 75'
  14 Jovana Najdanović
  15 Suzana Milenković
  16 Jelena Miladinović
 • 7 Tamara Trajković 75'
  8 Aleksandra Marković 46'
  13 Nada Jovanović
  17 Staša Rančić

 

Foto: Nada Jovanović / ŽFK Jedinstvo