2. kolo SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2019 /20

DOMAĆIN:

 • 1 Cetinja Sara
  3 Кrstić Anđela
  4 Trišić Andrijana 46'
  5 Mogolola Regina
  8 Savanović Aleksandra 37'
  9 Tenkov Mirela
  10 Tajlor Кajla Andrea 69'
  11 Stojanović Jovana
  14 Aranđelović Jovana
  17 Malešević Sanda
  18 Savanović Sara 83'
 • 12 Petrović Jovana
  2 Stojaković Teodora
  6 Miladinović Jovana 46'
  7 Milović Nikolina 69'
  15 Burkert Teodora 83'
  16 Šćepanović Ana
 • Trener:
 • Aleksandar Petrović
ŽFK Crvena zvezda - ŽFK Spartak 0 : 3 (0:1)

Lukas Haley, strelac prvog gola u zagrljaju saigračica

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Beograd, stadion "Rajko Mitić" - jug veštačka trava. DATUM: 25.08.2019. od 18:00 h. SUDIJA: Cvetković Jelena (Leskovac). ASISTENTI: Zafirovic Jasmina i Jovanović Ivana. DELEGAT: Miljković Velimir (Niš).

 

U novu sezonu Crvena zvezda je ušla sa velikim ambicijama. Dovedena su pojačanja iz inostranstva, a medijski je najavljeno osvajanje duple krune. Međutim, kada pretedent na duplu krunu svoj prvi šut ka golu protivnika uputi u 63. minuti, pa i taj ode nebu pod oblake, onda bi upravu beogradskog kluba trebale da zabrinu olako date izjave verbalnih autopromotera i njihova na delu neutemeljena stručnost.

 

Trenutak istine

M

ada je Spartak imao apsolutnu dominaciju, i igrao se na polovini terena domaće ekipe, do prvog gola se čekalo do 26. minuta. Nakon prekida Tijana Filipović je loptu servirala u peterac, a Lukasova je iz neposredne blizine loptu rutinski sprovela u mrežu. U 35. minuti sreća nije poslužila Fiedler Molly da povisi rezultat. Lopta je pogodila stativu. Domaće fudbalerke su se uspešno branile i uspele da odole brojnim pokušajima "golubica", pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću od 1:0 za Spartak.

Na početku drugog poluvremena "golubice" svojom igrom poručuju da se neće lako odreći duple krune. Već u 47. minuti, nakon preciznog centaršuta Sare Pavlović, Delgadillo Myra visoko skače, ali lopta pogađa samo prečku. Pritisak Spartaka ne jenjava i minutu kasnije Delgadillo se na popravnom ispitu ipak upisala u listu strelaca. Ovoga puta šutirala je po zemlji sa ivice šesnaesterca. Spartak vodi sa 2:0.

U 54. minuti dogodio se sporan momenat na utakmici. Alina Baka je s leđa oborena unutar šesnaesterca. Pomoćni sudija zastavicom signalizira nešto(?), a glavni sudija dosuđuje loptu za Crvenu zvezdu(?).

U 63. minuti Zvezdino pojačanje iz Trinidada i Tobaga, Tajlor Andrea, se našla u prvoj za Zvezdu izglednoj prilici da smanji rezultat, ali njen šut glavom je neprecizan i lopta bezopasno preleće iznad gola Milice Kostić. U 72. minuti Tijana Matić povećava rezultat na 3:0 nakon asistencije danas izuzetno zapažene Fiedler Molly.
Pre očekivanog završetka meča (86. minut) rezervista Krstina Tanasković snažnim udarcem je dobro prodrmala prečku iznad glave vrlodobre Sare Cetinje.

Spartak je na startu nove sezone upisao 3 dragocena boda koja će doprineti psihološkoj stabilnosti ekipe, posebno značajno pred meč protiv Atletiko Madrida, 11. septembra u Subotici.

Na domaćem planu stručni štab Spartaka je potpuno svestan da je današnja utakmica tek prava od 12 teških utakmica, koliko ukupno treba da se odigra do kraja sezone. Najmanje tri respektabilne ekipe, među koje svakako spada i Crvena zvezda, imaju igrački potencijal da "golubicama" otkinu bodove. Povratak na teren kapitenke Кatarine Đorđević sigurno će doneti pozitivnu promenu u beogradskoj ekipi i doprineti rezultatskoj neizvesnosti u nekom od budućih susreta.

 

STRELCI:
 • Lukas Haley, 26. minut
 • Delgadillo Myra, 48. minut
 • Matić Tijana, 72. minut
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Fiedler Molly
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici


Isečak iz Sportskog žurnala: "Eh, samo da nije izostala podrške FSS, sigurno bih osvojio Kup u Surdulici"

GOST:

 • 1 Кostić Milica
  2 Baka Alina 79'
  4 Vajda Oršoja
  5 Slović Violeta
  6 Lukas Haley 26'
  8 Fiedler Molly
  9 Delgadillo Myra 48'
  10 Filipović Tijana
  14 Porter Taylor 70'
  15 Pavlović Sara 19'
  17 Matić Tijana 72'
 • 12 Mihajlović Dajana
  3 Denda Milica 70'
  13 Golubović Milana
  16 Tanasković Кrstina 79'
  18 Stupar Živana
  19 Derviši Adrijana
  20 Ćirić Anastasija
 • Trener:
 • Boris Arsić