9. kolo SUPER LIGA SRBIJE ZA ŽENE - sezona 2019 /20

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Кostić
  2 Alina Baka
  4 Oršoja Vajda
  5 Violeta Slović
  6 Haley Lukas
  7 Kayla Adamek 77'
  8 Molly Fiedler
  10 Tijana Filipović
  14 Taylor Porter
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić
 • 12 Dajana Mihajlović
  3 Milica Denda
  11 Anđela Frajtović
  16 Кrstina Tanasković 77'
  18 Živana Stupar
  19 Adrijana Derviši
  20 Anastasija Ćirić
 • Trener:
 • Boris Arsić

 

OCENE
- 6,5
- 7,0

ŽFK Spartak - ŽFK Crvena zvezda 1 : 0 (1:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 02.11.2019. od 14:00 h. SUDIJA: Jasmina Mickoska. ASISTENTI: Marija Đoković i Zorica Žujović. DELEGAT: Zoran Mitrović. VREME: Oblačno, povremeno kiša, 13.1°C

 

Golubice su uknjižile 3 dragocena boda. Rezultat jeste dobar, ali je igra ispod proseka. Domaća publika nezadovoljna prikazanom igrom. Crveno-bele bolje u završnici meča.

V

eć u prvoj minuti fudbalerke Spartaka imaju stopostotnu šansu i tada se činilo da će crveno-bele pretrpeti težak poraz u Subotici. Matićeva je loptu kao na tacni servirala u peterac, ali je Porterova promašila celu loptu. U osmoj minuta nova izgledna prilika, Tijana Filipović je šutirala, ali je Sara Cetinja bila na visini zadatka. Nova prilika u dvadesetoj minuti, Tijana Matić glavom šutira, ali se Cetinja nije dala iznenaditi. U 26. minuti ponovo stopostotna šansa koju je Baka prokockala lošim prijemom lopte. U 31. minuti Lukasova iz odlične pozicije šutira preko gola.
Nakon mnoštva propuštenih prilika Tijana Matić je uspela da postigne gol u 39. minuti. Kayla Adamek se probila po desnoj strani, centrirala loptu u peterac, Alina Baka je bila u izglednoj prilici, ali je loptu propustila do Matićeve koja loptu šalje u mrežu.

U drugom poluvremenu ista slika. Spartak ima veći posed lopte, stvara više izglednih prilika, ali mnogo se greši pa je završnica kao po pravilu unapred osuđena na propast. Golubice su prikazale nemaštovitu i jalovu igru koja ne priliči šampionskom timu.
Poslednjih dvadeset minuta pripalo je fudbalerkama Crvene zvezde. Igrale su jednostavno, brzo su osvajale teren, sve češće pretile golu Milice Kostić tako da je domaća publika s uzdahom olakšanja dočekala kraj susreta.

STRELCI:
 • Tijana Matić, u 39. minuti
NAJISTAKNUTIJA IGRAČICA:
 • Tijana Matić
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

 

GOST:

 • 1 Sara Cetinja
  4 Andrijana Trišić
  5 Regina Mogolola
  6 Jovana Miladinović
  7 Anđela Кrstić
  9 Mirela Tenkov
  11 Jovana Stojanović 66'
  14 Jovana Aranđelović 87'
  15 Teodora Burkert
  17 Sanda Malešević
  18 Nikolina Milović
 • 12 Jovana Petrović
  2 Teodora Stojaković
  8 Aleksandra Savanović 87'
  16 Jelena Mančić