UEFA Women's Champions League 2018 /19 Round of 32, 2nd leg.

DOMAĆIN:

 • 31 Manuela Zinsberger (GK)
  2 Gina Lewandowski
  4 Kristin Demann 46'
  6 Lineth Beerensteyn
  9 Jovana Damnjanović
  10 Jill Roord 46'
  17 Kathrin-Julia Hendrich
  19 Carina Wenninger (C)
  21 Simone Laudehr
  23 Mandy Islacker
  27 Anna Gerhardt
 • 28 Jacintha Weimar (GK)
  16 Lina Magull 46'
  18 Dominika Škorvánková 46'
  22 Verena Schweers 65'
 • 20 Laonie Maier
  29 Nicole Rolser
  33 Sara Däbritz
 • Trener:
 • Thomas Wörle

 


Lina Magull

FC Bayern - ŽFK Spartak 4 : 0 (1:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Minhen, FC Bayern Campus. DATUM: 26.09.2018. od 19:00 časova. SUDIJA: Elvira Nurmustafina (KAZ). ASISTENTI: Elena Alistratova, Dinara Idrisova, Tatyana Sorokopudova. VREME: Oblačno bez padavina, 20°C, prijatno za igru.

 

Odigrale su "golubice" letos 12 jakih međunarodnih utakmica od kojih su čak deset puta izlazile kao pobednice. Pred razigranim subotičankama su kapitulirali slavni evropski klubovi i državni šampioni, kao na primer, Sporting (Portugal), Malaga (Španija), Bazel (Švajcarska), UD Granadilla (Tenerife), MTK Hungaria (Mađarska), Osijek (Hrvatska), Breznica (Crna Gora) ...
Nakon žreba u Nionu, kada je u nokaut fazi Lige šampiona Spartaku dopao minhenski Bajern, svima u klubu je bilo jasno da ta prepreka neće biti savladana.

I pored visokog poraza u prvom susretu od 7:0 među igračicama je vlada dobra atmosfera i umereni optimizam, pa je stručni štab odlučio da se moćnom članu ženske Bundeslige i po drugi put suprotstavi bez ikakvih kalkulacija po pitanju konačnog ishoda.

 

H

rabro su "golubice" ušle u meč, borile se za svaku loptu, napadale i pokušavale da ugroze gol domaće ekipe. Može se reći da je prvo poluvreme pripalo "golubicama" iako je Bajern vodio sa 1:0 golom koji je Lineth Beerensteyn postigla u 18. minutu.

Tako "tanak" rezultat domaćini nisu očekivali. Šef stručnog štaba Bajerna, Thomas Wörle, nameravao je da nekoliko ključnih igračica pred nedeljni derbi sa Volsburgom odmori, ali nezadovoljan rezultatom i igrom svoje ekipe bio je prinuđen da na poluvremenu u igru uvede Linu Magull i Dominiku Škorvánková. Ubrzo se pokazalo da je ovo bio dobar potez za Bajern.

Ulazak iskusne Line Magull bio je prelomni trenutak na utakmici. Spartak prima dva brza gola (53. i 55. minut), i dok se "golubice" nisu oporavile od "strujnog udara" pao je i četvrti gol u 64. minutu. Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo Bajernu kojem fudbalerke Spartaka, članovi stručnog štaba i uprava kluba, žele što bolji plasman u nastavku takmičenja u Ligi šampiona..

Sve fudbalerke Spartaka zbog svog zalaganja zaslužuju čestitke. Utakmicu jesu izgubile, ali se nisu obrukale. Svojim zalaganjem posebno su se istakle kapitenka Violeta Slović, Tijana Matić, Clare Pleuler Murphy i Sara Pavlović.

STRELCI:
 • Lineth Beerensteyn, 18. i 53. minut,
 • Lina Magull, 55. minut i
 • Mandy Islacker, 64. minut
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić (GK)
  4 Orsolya Vajda 84'
  5 Violeta Slović (C)
  6 Anđela Frajtović
  7 Clare Pleuler
  8 Marija Ilić 63'
  11 Angelina Hix 57'
  14 Priscilla Okyere
  15 Sara Pavlović 50'
  16 Goya Tcheury 69'
  17 Tijana Matić
 • 12 Dajana Mihajlović (GK)
  2 Milana Golubović
  3 Alina Baka 84'
  9 Aline Rosa 57'
  10 Tijana Filipović
  13 Zorana Abraham
  19 Andjela Kričak 69'
 • Trener:
 • Boris Arsić

 


Violeta Slović