UEFA Women's Champions League 2019 /20 Qualifying round. Group 5.

DOMAĆIN:

 • 1 Anna Samu (GK)
  5 Anna Júlia Csiki
  6 Zsanett Röhberg
  7 Evelin Mosdóczi (C)
  8 Marija Aleksić 67'
  10 Fanni Diószegi 56'
  14 Evelin Fenyvesi 31'
  16 Sára Pusztai 83'
  24 Inna Zlidnis
  77 Fanni Vágó
  99 Kristina Erman 67'
 • 12 Bettina Böröcz (GK)
  9 Virág Nagy
  13 Eszler Csigi
  17 Petra Kocsán 56'
  18 Viktória Szabó 67'
  19 Selma Kapetanović 83'
  26 Melisa Hasanbegović
 • Trener:
 • Balázs Dörnyei
Ferencvarosi TC - ŽFK Spartak 2 : 2 (1:0)

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:MESTO: Stadion Pasienky, Bratislava, Slovačka. DATUM: 13.08.2019. od 17:00 časova. SUDIJA: Vera Opeykina (RUS). ASISTENTI: Sabina Valieva (RUS), Lenka Pavlackova (SVK) i Miriam Matulova (SVK). VREME: promenljivo oblačno, prijatno za igru.

 

I

gru Spartaka iz prvog poluvremena treba što pre zaboraviti. Igralo se presporo i neprecizno uz veliki broj grešaka u pasovima. Osim toga, stalni presing odlično motivisanih igračica Ferencvaroša kao da je u čvor zavezao par naših ključnih igračica i sprečio ih da razviju svoju igru.
I pored gola, koji je fenomenalna Fanni Vágó postigla u 20. minuti, i većeg poseda lopte u korist Ferencvaroša, "golubice" su uspevale da koliko-toliko održe ravnotežu na terenu i ne dožive rezultatski fijasko.

U drugom poluvremenu mogla se videti potpuno drugačija i mnogo kvalitetnija igra "golubica". To se odmah odrazilo na drugačiji odnos snaga na terenu. Spartak više nije u podređenom položaju i sve češće atakuje na gol Ferencvaroša. U 56. minuti Kayla Adamek upošljava Tijanu Filipović a vanserijskoj igračici, kao što je Tijana Filipović, dovoljan je prostor veličine petoparca i samo delić sekunda da fintom tela prevari čuvarke i da loptu pošalje u mrežu za izjednačujućih 1:1.

"Golubice" dobijaju krila i žestoko pritiskaju na gol Ferencvaroša. Samo 5 minuta kasnije Tijana Matić je u izvanrednoj prilici, ali je lopta za par santimetara prošla pored stative. U 72. minuti i Kayla Adamek je u lepoj prilici, ali i njena lopta ide van okvira gola. Ferencvaroš istog momenta uzvraća napad, Petra Kocsán snažno šutira i svi na stadionu unapred vide loptu u mreži, ali Milica Kostić je odbranila neodbranjivo.
Napadi se naizmenično smenjuju da bi u ponovo Fanni Vágó u 78. minuti zatresla mrežu Milice Kostić. Ferencvaroš vodi sa 2:1 i ima rezultat koji ih vodi u Evropu. Na stadionu erupcija oduševljenja. Igračice su ushićene, navijači Ferencvaroša lupaju u bubnjeve. Gotovo je gotovo ...

Ali slavlje Mađarica je kratko trajalo. Samo dva minuta kasnije proradio je tandem "Fića i Tića" i pored toga što su bezmalo punih 90 minuta uspešno bile čuvane, kao da su od zlata napravljene. Tijana Filipović majstorski asistira do Tijane Matić, a majstor kao što je Matićeva majstorski matira golmanku Ferencvaroša za izjednačujućih 2:2. I nerešen rezultat je dovoljan da Spartaku otvori put u Evropu.

Preostalih 10 + 4 minuta naknade vremena, naizmenično su smenjivale akcije čas jedne, čas druge strane.
Bio je to finiš za infarkt!
A onda je pištaljka Vere Opeykine označila kraj meča. Na jednoj strani terena "golubice" se vesele i slave. Imaju razlog. Spartak je i ove godine među najboljim timovima Evrope. Na drugoj strani terena, u timu Ferencvaroša, suze i neverica. Nisu izgubile utakmicu, ali će novu šansu za društvo najboljih timova Evrope morati da sačekaju još godinu dana. Poraz bi bio manje bolan ...

STRELCI:
 • Fanni Vágó, 20. i 78. minut
 • Tijana Filipović, 56. minut
 • Tijana Matić, 80. minut

FOTOGRAFIJE:

 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

GOST:

 • 1 Milica Kostić
  4 Oršoja Vajda
  5 Violeta Slović (C)
  6 Haley Lukas
  7 Kayla Adamek 75'
  8 Molly Fiedler
  9 Myra Delgadillo 89'
  10 Tijana Filipović
  14 Taylor Porter
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić 83'
 • 12 Dajana Mihajlović
  2 Alina Baka 89'
  3 Milica Denda
  11 Mariah Williams 83'
  13 Milana Golubović
  16 Krstina Tanasković
  18 Živana Stupar
 • Trener:
 • Boris Arsić