UEFA Women's Champions League 2020 /21 Round of 32, 1st leg.

 

DOMAĆIN:

 • 1 Milica Kostić
  2 Alina Baka
  4 Orsolya Vajda
  5 Violeta Slović (C)
  6 Anđela Frajtović
  8 Vesna Milivojević 72'
  10 Tijana Filipović
  11 Gabrielle Farrell
  13 Milana Golubović
  15 Sara Pavlović
  17 Tijana Matić
 • 12 Dajana Mihajlović
  3 Kristina Nađ
  14 Biljana Ilić
  16 Kristina Tanasković
  18 Živana Stupar 72'
  19 Natalija Obradović
  20 Anastasija Ćirić
 • Trener:
 • Boris Arsić

 


Iskustvo, visina, brzina... sve prednosti su u korist Volfsburga

Spartak Subotica - Wolfsburg 0 : 5 (0:3)

 

Nakon žreba u Nionu svima u klubu je bilo jasno da je Volfsburg nepremostiva prepreka za dalji prolazak do osmine finala. Vučice jake, nikad jače. Ali u startu je odbačena alternativa da se Golubice brane, da se ispred gola Milice Kostić "parkira autobus". Pokušaće nemoguću misiju, da se suprotstave iskusnijem i kvalitetnijem timu. Ne ukazuje se često prilika da se nademeću protiv "devojki od milion dolara". Šteta bi bilo da se ova prilika propusti...

 

Nemice izvanredne

M

alo ko je očekivao da će Vučice tako brzo i tako uverljivo dostići nedostižnu prednost. Volfsburg je u 4. minuti postigao prvi gol. Iskusna Lena Goessling je sa polovine terena uputila dugu loptu prema Zsanett Jakabfi koja grabi po desnoj strani i sa ivice šesnaesterca snažno šutira. Lopta u blagoj paraboli završava pod prečkom. Samo četiri minuta kasnije akcija ide po desnoj strani, Svenja Huth ubacuje paralelu na jedanaesterac, a Lena Oberdorf je u okretu lansira u mrežu za 0:2. Treći pogodak majstorski je postigla Holanđanka Dominique Janssen u 33. minuti, iz slobodnog udarca sa oko 17-18 metara, pored živog zida.

I drugo poluvreme protiče u dominaciji gostujuće ekipe. U 55. minuti Golubice su na velikom iskušenju. Gužva u šesnaestercu. Neka od Vučica pogađa prečku, u gužvi i borbi za odbijenu loptu najsnalažljivija je Mađarica Zsanett Jakabfi i gošće vode 0:4. Peti gol postigla je Felicitas Rauch u 77. minuti.

Golubicama pohvale za odvažnost

Na kraju šta reći? Golubice jesu izgubile utakmicu, ali im se ništa ne može zameriti, niti prigovoriti. Igrale su na svom maksimumu, a na kraju su sportski pružile ruku boljima od sebe.
Za nedelju dana je revanš u Nemačkoj u kojem će Golubice neopterećene rezultatom pokušati da se prikažu u najboljem izdanju. Za stručni štab ostaje nerešiva enigma da se pronađe kakav-takav odgovor na prednosti Vučica u pogledu iskustva i fizičkih predispozicija, visine i brzine. O razlici u kvalitetu domaćeg prvenstva i Bundes lige svaka komparacija je iluzorna.

Bez obzira na poraz u prvom meču činjenica da Spartak igra u društvu 32 najbolja evropska kluba sama po sebi je veliki uspeh, kako za klub tako i srpski fudbal u celini, s obzirom na ulaganja i kredibilitet.

 

IZVOD IZ ZVANIČNOG ZAPISNIKA:

MESTO: Subotica, Gradski stadion. DATUM: 09.12.2020. od 15:00 časova. SUDIJA: Meliz Özçiğdem (TUR). ASISTENTI: Deybet Gök, Betül Nur Yilmaz & Neslihan Muratdagi (TUR). VREME: Oblačno bez padavina, vetrovito, hladno 6°C.

STRELCI:
 • 0:1 - Zsanett Jakabfi (4. minut),
 • 0:2 - Lena Oberdorf (8. minut),
 • 0:3 - Dominique Janssen (33. minut),
 • 0:4 - Zsanett Jakabfi (55. minut),
 • 0:5 - Felicitas Rauch (77. minut)
FOTOGRAFIJE:
 • Možete pogledati na našoj FEJSBUK stranici

 

GOST:

 • 77 Katarzyna Kiedrzynek
  4 Kathrin Hendrich
  28 Lena Goessling (C) 46'
  6 Dominique Janssen
  13 Felicitas Rauch
  10 Svenja Huth 73'
  5 Lena Oberdorf
  15 Ingrid Engen 46'
  21 Lara Dickenmann-Khajen
  3 Zsanett Jakabfi
  18 Karina Sævik 65
 • 1 Almuth Schult
  27 Friederike Abt
  9 Anna Blässe
  14 Fridolina Rolfo 73'
  20 Pia-Sophie Wolter 65'
  23 Sara Doorsoun 46'
  24 Joelle Wedemeyer
  31 Lotta Cordes 46'
 • Trener:
 • Stephan Lerch

 


Gol za pamćenje: Dominique Janssen