Proglašeni najbolji sportisti Subotice po izboru SDŽ "Spartak"
Postavio Admin: 18. 12. 2017.


Davor Štefanek, Violeta Slović i Sreten Damjanović

 

MEĐU NAJBOLJIMA VIOLETA SLOVIĆ, KAPITENKA "SPARTAKA"
Sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" proglasilo je najbolje sportiste u seniorskoj konkurenciji među svojim članicama u 2017. godini i na prigodnoj svečanosti koja je održana u hotelu Patria uručilo priznanja odabranima.

 

Davor Štefanek, rvač Spartaka proglašen je za najboljeg u konkurenciji sportista. Štefanek je osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u 2017. godini, ali je veliki doprinos dao i osvajanju šampionske titule Rvačkog kluba "Spartak".

U konkurenciji seniorki priznanje najbolje pripalo je Violeti Slović, kapitenu Ženskog fudbalskog kluba "Spartak". Član je reprezentacije Srbije, čiji je takođe kapiten. Slovićeva uspešno brani boje Spartaka još od 2010. godine. Sa Golubicama je osvojila sedam šampionskih titula i šest u Kupu. Ove sezone Subotičanke su neprikosnovene. Ostvarile su maksimalan učinak od 11 pobeda, uz impozantnu gol razliku 72:0.

Iza nas je odlična godina, gde smo polusezonu završile bez poraza i primljenog gola. Meni je ovo prvo priznanje i mnogo mi znači. Biće mi podstrek za dalji napredak u karijeri, a već sada ćemo se potruditi da odbranimo duplu krunu i donesemo Subotici još jednu titulu – poručila je Slovićeva.

Rvački klub "Spartak" proglašen je za najbolji kolektiv u 2017. godini. Ove sezone Subotičani su uspeli da vrate titulu šampiona države nakon što su u finalu plejofa bili bolji od zrenjaninskog Proletera. Plaketu za najbolji kolektiv Sretenu Damnjanoviću uručio je Milan Vučković predsednik Sportskog društva „Spartak”.

Na kraju dodele prisutnima se obratio Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Čestitao je dobitnicima na priznanjima, a sportskim radnicima izneo nekoliko detalja o planovima oko ulaganja u sport i sportske objekte u Subotici.

Prisutne je pozdravio Iso Planić predsednik Skupštine SDŽ „Spartak”, dok je nagrade uručio Milan Vučković predsednik Sportskog društva „Spartak”.

Preuzeto sa Subotica.com