ŽFK Spartak po četvrti put potvrdio svoj kvalitet SVEČANO URUČENJE PRIZNANJA
Postavio Admin: 28. 12. 2018.


Pehar za najbolji sportski kolektiv (Foto: subotica.com)

 

U prepunoj sali Velike većnice u Gradskoj kući u Subotici svečano su proglašeni dobitnici tradicionalnog priznanja "Sportista godine Subotice", koju zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i "Nove Subotičke novine". Ovo laskavo priznanje po četvrti put je uručeno Ženskom fudbalskom klubu Spartak.

 

N

ajbolje pojedince i sportske kolektive biraju sportisti, prethodni dobitnici priznanja "Sportista godine", na osnovu utvrđenih kriterijuma. U konkurenciji sportskih kolektiva najbolji su:

Ženski fudbalski klub Spartak
FK Spartak Ždrepčeva krv
Muški odbojkaški klub Spartak.

Dodeljeno je po deset priznanja u svakoj od konkurencija: pioniri, juniori i seniori kao i 3 priznanja u konkurenciji za najbolji sportski kolektiv.

Najbolji sportisti Subotice po kategorijama su:
Danilo Dulić (pionir-plivač),
Nora Bognar (junior-planinar),
Davor Štefanek (senior-rvač)

N

ajvrednija priznanja je uručio Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu. Najbolji senior, po sedmi put, je Davor Štefanek. ŽFK Spartak ovaj pehar dobija četvrti put, a preuzela ga je kapitenka Violeta Slović.

"Gradska uprava ima zadatak da obezbedi neophodnu sportsku infrastrukturu i na tom polju smo mnogo toga uradili." - rekao je Nemanja Simović, te se posebno zahvalio Sportskom savezu Srbije, Davoru Štefaneku i Goranu Marinkoviću. "Teško je bilo obezbediti 67 miliona za novu atletsku stazu koju smo izgradili, posle četrdeset godina. Sa 20 miliona dinara uz Pomoć Vlade Republike Srbije klimatizovali smo i Halu sportova. Konačno smo u ovoj godini obezbedili nešto bolje uslove, a u narednoj ćemo se truditi da budu još bolji." – poručio je član Gradskog veća

Simović je na početku svečanosti pozdravio prisutne, čestitao sportistima i sportskim radnicima na rezultatima. Prikazan je dokumentarni film o uspesima subotičkih sportista, ali i značajni infrastrukturni projekti kojima se poboljšavaju uslovi za bavljenje sportom u Subotici.

Prisutne su, takođe, u ime organizatora pozdravili legenda subotičkog sporta Sreten Damnjanović, na funkciji predsednika Upravnog odbora Sportskog saveza Subotice, te Vlado Tomić, direktor "Novih Subotičkih novina".

 


Najvredniji prelazni pehari: Violeta Slović i Davor Štefanek (Foto: subotica.com)