Prva, jedina i najbolja - Violeta Slović POTPISAN PRVI PROFESIONALNI UGOVOR
Postavio Admin: 29. 12. 2019.

Zoran Arsić, predsednik ŽFK Spartak i Violeta Slović, prvi Spartakov profesionalac

 

Prva fudbalska profesionalka, prva dobitnica Zlatne lopte, prva jedina i najbolja - Violeta Slović - devojka za primer u svakom pogledu.

 

N

e znam da li je ranije u Srbiji neki ženski fudbalski klub potpisivao profesionalni ugovor sa fudbalerkom. Možda jeste iako mislim da nije. Ali sigurno znam da je ŽFK Spartak danas potpisao svoj prvi profesionalni ugovor i tako rekao zbogom amaterizmu. Kako stoje stvari, biće u Spartaku još profesionalnih ugovora.

Eto, pričamo mi ovde u Srbiji da hoćemo u Evropu, a nikako da utuvimo da tamo amaterizam odavno ne stanuje. Ako je ikada i stanovao. Bogami, rekao bih da nije Evropa izuzetak. I u Srbiji su prošla vremena za ho-ruk i Tito, partija, omladina akcija. Nemojte me pogrešno shvatiti. Dobar je amaterizam, ali on podrazumeva dobrovoljnost. A kada je nešto dobrovoljno i besplatno onda mogu kako hoću i hoću ako mogu. Ali tada nema rezultata. A Spartak hoće rezultate. Hoće i može.

Baš odužih sa uvodom. Poslednjih 10 godina napisao sam mnogo tekstova o Spartakovoj petici, o Violeti Slović, a sada mi nešto usporio mozak. Ma, stao načisto. Kako i ne bi. Violeta Slović je velikom Real Madridu poručila: Hvala, volim i ja vas, ali moj klub je Spartak.

Hej, shvatate, odbila je ponudu velikog Real Madrida!? Doduše, odbila je neke ponude i ranije. Sve zvučna imena i cifre od kojih se zavrti u glavi, ali ova ponuda od Reala je bila baš ona ponuda koja se ne odbija.
Ma, nađite još jednu fudbalerku sa ovih prostora koja bi odbila ponudu iz inostranstva. Ne od Reala već od bilo kojeg kluba i sa upola manjim iznosom. Otrčale bi da ih ni sopstvena senka ne bi mogla sustići.

Ne, nije Violeta naivna. Da jeste otišla bi iz kluba još pre 6-7 godina za prvu siću koja je tada ponuđena. Sedela bi na klupi i čekala svoju priliku. Ako bi je uopšte dočekala. A vreme leti, godine prolaze. Na kraju možda ne bi imala ništa.

Danas je Violeta uspešan student 3. godine na državnom fakultetu, a verujem da neće stati sve dok ne stekne diplomu mastera. Sportski je direktor Spartaka, priznati je sportista nacionalnog ranga, prva i jedina je fudbalerka vlasnica Zlatne lopte, a pre svega Violeta Slović je divna osoba, stub i oslonac svojoj porodici.

FILM O VIOLETI SLOVIĆ - klik na link

Piše: Svetozar Marunić