Zlatna lopta 2019. Violeti Slović i Dušanu Tadiću JEDAN VEK SRPSKOG FUDBALA
Postavio Admin: 20. 12. 2019.

Najbolji u 2019. godini: Siniša Mihajlović, Dušan Tadić i Violeta Slović / Foto: FSS

 

FSS svečano obeležio vek postojanja. Violeta Slović prva dobitnica Zlatne lopte.

 

U

Narodnom pozorištu održana je završna svečanost povodom obeležavanja zlatnog jubileja 100 godina od osnivanja Fudbalskog saveza Srbije i dodela godišnjih priznanja FSS „Zlatna lopta Srbije“, najboljem fudbaleru, fudbalerki i najboljem treneru u 2019. godini.

U prisustvu predstavnika države, predsednice Vlade Ane Brnabić, ministara Vlade Srbije, predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i njegovih saradnika, brojnih legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala, uglednih članova iz mnogih sfera društvenog i sportskog života.

 

P

rvi put Fudbalski savez Srbije dodelio je Zlatnu loptu jednoj najboljoj fudbalerki, a veliko priznanje pripalo je sjajnoj Violeti Slović, kapitenu reprezentacije i subotičkog Spartaka.

Punu deceniju njeno ime je sinomim za čvrstu i neprobojnu odbranu. Beskompromisnim igrama, požrtvovanjem i visoko profesionalnim odnosom izgradila je imidž vrhunskog štopera i jedne od najvažnijih karika ženske fudbalske reprezentacije. Кapitenska traka je dokaz autoriteta i potvrda statusa apsolutnog lidera nacionalnog tima. Sa Spartakom je nastavila dominaciju srpskim fudbalom i ostavila značajn trag u Ligi šampiona. Neustrašivo i hrabro čuva svoju mrežu, ali, često, i efektno pogađa protivničku, što je ove jesini učinila u duelu sa jednom od najmoćnijih ekipa na svetu, Atletikom iz Madrida. Ne postoji osoba u ženskom fudbalu koja se neće složiti da ona nije samo igračina, ona je i lafčina. Drugarčina. Uvek spremna da pomogne mlađim igračicama, koje u nju gledaju kao u istinskog idola.

"Hvala Fudbalskom savezu na ovom priznanju, svakako posebnom, jer se prvi put dodeljuje za najbolju fudbalerku." – iskrena je bila Violeta Slović. Nagradu najboljoj fudbalerki predao je Bojan Pavićević, direktor futsal i ženskih selekcija Srbije.

Izvor: FSS