Violeta Slović prva dobitnica "Zlatne lopte" PRIZNANJE FSS ZA KAPITENKU REPREZENTACIJE
Postavio Admin: 17. 12. 2019.

U petak 20. decembra, na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, Fudbalski savez Srbije će po prvi put uručiti "Zlatnu loptu" jednoj fudbalerki. Čast da bude prva i najbolja pripala je kapitenki Spartaka i državne reprezentacije, Violeti Slović.

 

 

L

ovorike ne padaju s neba. Trebalo ih zaslužiti, a zaslužuju ih samo najbolji. Od mnoštva izvanrednih fudbalerki koje ima Srbija, izabrana je Violeta Slović, kapitenka državne reprezentacije, kao prva i za sada jedina dobitnica laskavog priznanja "Zlatna lopta".

Mi u Spartaku smo posebno emotivni kada je u pitanju Violeta Slović. Iza aktuelnog rukovodstva Spartaka je puna decenija predanog rada. Moralo se tako jer su i drugi klubovi hteli lovorov venac. Eh, kad se samo prisetim da su nam pre jedne decenije prazne gajbe služile kao rekviziti na treningu. A danas su nam na raspolaganju sateliti i druga čudesa savremene tehnologije. Malo nas je bilo koji smo tada verovali da Spartak može napraviti fudbalsko čudo. A čudo se ipak dogodilo.

Violeta Slović je bila jedna od malobrojnih koji su verovali, ali ne u čudo - već u sebe. Doletela je u klub sa prvim fudbalskim lastama iz rodnog Kragujevca. Doletela i ostala verna jatu "plavih golubica". Nudili su Violeti velike svote novca od kojih se običnom čoveku zavrti u glavi. Ali, ljubav i vernost nisu na prodaju. Barem ne Violeti. Godinama je vredno trenirala, učila, pomagala i uvek širila samo pozitivne vibracije. Sazrelo je vreme da pobere zaslužene lovorike.

Danas, dok s nestrpljenjem očekujem 20. decembar, već vidim prepunu salu Narodnog pozorišta u Beogradu, vidim ugledne zvanice i predstavnike medija i svetlošću reflektora obasjane laureate. A među njima, na centralnom mestu, Violetu Slović, prvu i jedinu, najbolju i neponovljivu.