Tijana Filipović je najbolja seniorka SDŽ "Spartak" PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI U 2019. GODINI
Postavio Admin: 12. 12. 2019.

Tijana Filipović / foto: subotica.com

 

Fudbalerka ŽFK Spartak, Tijana Filipović, proglašena je za najbolju sportistkinju Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" u konkurenciji seniorki.

 

N

a izmaku svake kalendarske godine tradicionalno se sumiraju rezultati i proglašavaju najbolji sportisti. Na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu "Patria", predsednik SDŽ „Spartak“ Milan Vučković obratio se prisutnima prigodnom besedom nakon čega je uručio priznanja izabranim sportistima.

U konkurenciji seniorki priznanje je pripalo Tijani Filipović, fudbalerki Ženskog fudbalskog kluba Spartak i članici seniorske reprezentacije Srbije. Zanimljiv je podatak da je Tijana Filipović (25. maj 1999.) u plavo-belom dresu debitovala 2014. godine. Imala je tada tek 3 dana više od navršenih 15 godina, čime je stekla pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji. Svoj gol prvenac postigla je 6. septembra 2014. u Požarevcu. Tijana je prošla sve reprezentativne selekcije Srbije u ženskom fudbalu, a sa Spartakom je do sada osvojila 6 titula državnog prvaka i 5 nacionalnih kupova. Za nagradu su je preporučile izvanredne igre koje je demonstrirala u domaćem prvenstvu kao i na utakmicama Lige šampiona, naročito u Španiji protiv Atletiko Madrida u 1/16 finala.

Osim Tijane Filipović priznanja SDŽ "Jovan Mikić Spartak" su dobili rvač Sebastian Nađ, u konkurenciji seniora, i Tenis klub "Spartak" u konkurenciji klubova.

Za mene je ovo prva nagrada koju sam dobila od kada sam u Spartaku. Bila sam iznenađena kada sam saznala da sam dobitnica, ali sam mnogo srećna. Hvala ljudima iz Sportskog društva Spartak na ovoj nagradi koja će biti dodatni motiv da još više i bolje radim i napredujem u narednom periodu. Nadam se da će ovakvih priznanja biti još, da je ovo samo početak. – rekla je Filipovićeva.

 

NAJBOLJI U SDŽ "SPARTAK" U 2019. GODINI

Ladislav Iršai, predsednik TK "Spartak", Tijana Filipović i Damir Šabić, predsednik RK "Spartak"

FOTOGRAFIJE: subotica.com