Šta štampa španska štampa DAN POSLE UTAKMICE
Postavio Admin: 30. 09. 2019.

Duel moćnih igračica: Vileta Slović i Ludmila Da Silva

 

Španski mediji nisu impresionirani igrom njihovog šampiona. Sari Van Veendaal odbranom penala donela pobedu. Srpkinje u igru unele puno emocija. Eksperimentisanje trenera moglo je skupo koštati Atletico.

 

A

Španski mediji, gledano u celini, ne kriju zadovoljstvo što su oba njihova predstavnika, Atlético Madrid i Barcelona, stigla do osmine finala UEFA Lige šampiona.
Najveći broj tekstova se odnosi na analizu igre Atletika, španskog prvaka, dok ih igra Spartaka nije previše zanimala. Naravno, priča zavisiti od toga šta je viđeno na travnatom bojištu i prema onome ko pripoveda. Utisak je da španski mediji nisu impresionirani onim što je njihov šampion pokazao na terenu, da se više srećom nego dobrom igrom provukao u naredni krug Lige šampiona.

➤ Ugledni sportski list "Marca" naglašava da kod Atletika nisu dobro radile rotacije i da je Van Veenendaal zaustavila penal koji je mogao skupo koštati Atletiko.
➤ "Tiempo de Juego" takođe naglašava da je holandska golmanka Sari Van Veendaal odbranom penala praktično donela pobedu iberijskom timu, ali i da je Spartak u drugom poluvremenu odličnom igrom iznenadio španskog šampiona.
➤ Portal efe.com piše da je na ovoj utakmici Atletiko doživeo šok. Iako su kontrolisali igru u prvom poluvremenu, Srpkinje su u drugom bile izvan njihove kontrole i da su u igru unele puno emocija jer im je falio samo jedan gol za plasman.
➤ Neki tekstovi su bili prilično kritički prema igri španskog tima. Pozivajući se na debakl protiv Barcelone, a pod naslovom: "Atlético preživljava svoju melanholiju", pišu da je Spartak lako mogao pobediti s dva gola i da je odluka trenera da poštedi brazilskog napadača Ludmilu Da Silva, mogla skupo koštala Atletico. Reči pohvale za španskog prvaka su imali samo na račun golmanke van Veenendaal, koja je u ponedjeljak bila nagrađena od FIFA kao najbolja golmanka na svetu, zbog odbranjenog penala.
➤ Na kraju teksta novinar nezadovoljan "tankim" rezultatom (verovatno je očekivao goleadu) upućuje otvoreno pitanje treneru Atletika: "Šta je bilo važnije: praviti testove ili zalečiti rane koje su ostale od subote porazom od Barcelone 6-1?"

Visoke ocene za "golubice"

S

vi srpski mediji su igru i požrtvovanje "golubica" ocenili visokom ocenom, a španski list "Marca" je najvišom ocenom za igru nagradio čak 4 fudbalerke Spartaka: Kaylu Adamek, Saru Pavlović, Tijanu Matić i Tijanu Filipović. Visoke ocene su još dobile Milica Kostić i Violeta Slović kao i trener Boris Arsić. U ekipi Atletika najbolje su ocenjene igračice koje su unele preokret u igri, i to: golmanka Sari Van Veendaal, strelac gola Allyssa Strom i fantastična Brazilka Ludmila Da Silva.