Ambasadorka Katarina Lalić-Smajević podržala "golubice"
Postavio Admin: 29. 09. 2019.

Nakon podrške od prof. dr Momčila Babića, ambasadora Srbije u Slovačkoj, podršku Golubicama dala je i ambasadorka Srbije u Španiji. Ambasadorka je poručila Golubicama: igrale ste na čast i ponos Srbije.

 

Ambasadorka Katarina Lalić-Smajević

 

N

erešeni rezultat postignut protiv trostrukih uzastopnih prvakinja Španije, ulepšan bravurama i požrtvovanjem "golubica", bio je za svaku pohvalu. Ali kada se zna da su "golubice" prve postigle gol i bile na domak osmine finala i da je Atletiko uspeo da izjednači tek desetak minuta pre kraja meča, onda je ostvareni učinak za divljenje. Osim izvanredne taktičke pripreme utakmice od strane stručnog štaba, Spartak je imao i dodatni motivacioni adut u rukama.

Utakmicu protiv Atletika gledala je ambasadorka Republike Srbije u Španiji, Katarina Lalić-Smajević, sa osobljem naše ambasade. Igračice su bile obaveštene da će ih sa tribina posmatrati ceo diplomatski kor. Hvala osoblju ambasade što su svojim prisustvom pripomogli igračicama da daju maksimalni učinak na terenu.

Golubice, vi ste ponos Srbije!

Ambasadorka je bila oduševljena i igrom i postignutim rezultatom, te je za naredni dan, pored brojnih obaveza, pronašla slobodan termin kako bi upriličila prijem u ambasadi za delegaciju ŽFK Spartak. U delegaciji su bili predsednik kluba Zoran Arsić, potpredsednici Željko Džakula i Mirko Lazić i član UO prof. dr Nenad Vunjak.

Ambasadorka nije štedela reči pohvale za igru "golubica", kako na stadionu tako i na prijemu. Impresionirana neizvesnošću utakmice i upornošću šampionki da ostvare što povoljniji rezultat, izrazila je želju da lično ode u svlačionicu i da im poruči da su bile ponos Srbije. Upoređujući uslove koje ima Atletiko Madrid, šampion Španije, sa uslovima u kojima funkcioniše prvak Srbije, postignuti rezultat je ravan podvigu.

Delegacija Spartaka je u znak zahvalnosti za pruženu podršku uručila ambasadorki simboličan poklon, klupska obeležja u povodu predstojećeg zlatnog jubileja; 50 godina od osnivanja kluba.