Golubice napale Atletiko usred Madrida
Postavio Admin: 28. 09. 2019.

Kayla Adamek u borbi za loptu

 

Subotičanke su znale u svakom trenutku šta rade. One su napale Atletiko usred Madrida. Američki fudbalski šarm u igri našeg šampiona. Taktika za deset. Braniti se i napadati.

 

TEKST: Jovan B. Stefanović

N

erešeno 1:1 u Madridu - rezultat velik kao kuća. Rezultat iz snova. Već prežaljene, "golubice" su u Madridu razvezale krila i održale čas iz modernog fudbala Atletiko Madridu, evropskom i svetskom gigantu u ženskom fudbalu.

Bila je privilegija gledati utakmicu na stadionu, ali i pored malih ekrana, jer ŽFK Spartak jednom kad gledaš on postaje ljubav, on postaje moćno oružje unutar duše koja ti sreću daje. Bila je to partija o kojoj će se pričati još dugo. Partija u kojoj je naš tim bio blizu pobede.
Da je Slovićeva poentirala sa penala, bilo bi stani-pani. Ali i ovako, Subotičanke su znale u svakom trenutku šta rade.

Na njihovoj polovini terena

Pa, ljudi moji, one su napale Atletiko usred Madrida! Hej, na njihovoj polovini terena! A kad su se branile, branile su se u Murinjovom stilu, sa puno odgovornosti, prepokrivanja, svega što jedan tim čini uspešnim.

Pokazalo se, između ostalog, šta mogu Amerika i Srbija kada se ujedine. E, zato još više volem Ameriku, što su fudbalerke iz ove zemlje udahnule taj američki fudbalski šarm u igru našeg šampiona.
A Boris Arsić je pokazao još jednom da je strateg kakvog nema nadaleko. Ej, on je odigrao sa taktikom za deset. Branio se, a napadao. Bravo majstore! Bravo svi iz Spartaka.

Najbolje se desi kad zaigra sremski Mesi

Ponos izbija iz mene što Vas poznajem, što sam uz Arenu-4 bio srećan i presrećan. Nemam reči da opišem taj osećaj što je Spartak postao vrhunski ženski klub. Kroz njega su prodefilovale i mnogo bolje igračice, ali ovako dobro Spartak nikad ranije nije izgledao. I još nešto. Tijana Filipović, ti moćna devojčice iz Rume, svaka ti čast!


Taylor Porter, neumorna, levo-desno kao brisač na vetrobranu

Ma, Subotice i Srbijo, odreši kesu. Imaš u "golubicama" promociju kakvu ni sanjala nisi. Zorane Arsiću, tebi govorim, brate naš! Svaka ti čast i hvala za tim o kojem kad pišem odmah mi osmeh na licu. Žao mi je što nisam tu sa vama, ali biće prilike. Ovo je san koji si samo ti dosegnuo. Verovao u njega i sada, posle Madrida, isplatilo se.