Održana press konferencija pred Atletiko Madrid UEFA LIGA ŠAMPIONA 1/6 FINALA
Postavio Admin: 10. 09. 2019.

Violeta Slović, Zoran Arsić, Nemanja Simović i Bojan Arsić / foto: Nikola Stantić

 

Na današnjoj press konferenciji u Medija centru Gradske kuće tema je bila predstojeća utakmica ženskog fudbalskog kluba Spartak protiv Atletiko Madrida u okviru 1/16 Lige šampiona. Utakmica se igra u četvrtak 12. septembra i počinje u 20:00 časova.

 

Grad promoviše ženski fudbal

K

onferenciju je otvorio Nemanja Simović, član GV zadužen za sport i omladinu gde je između ostalog rekao:
U saradnji sa JKP Stadion, gradskom upravom i ženskim fudbalskim klubom dogovoreno je da ulaz na stadion bude besplatan i da na taj način pokušamo da promovišemo ženski fudbal. Da devojčice iz našeg grada dovedemo na gradski stadion, da vide koja je lepota bavljenja ženskim fudbalom i da još više zaživi ženski fudbal u našem gradu.
Ono što jeste za pohvalu, a pre par godina kada su neki ljudi hteli kritički da se osvrnu na rad ovog kluba, tvrdili su da su mlađe kategorije zapostavljene i da ih praktično nema. Danas u mlađim kategorijama Spartak ostvaruje odlične rezultate. I mlađe kategorije Spartaka su prvakinje Srbije.

Kapije stadiona će biti otvorene od 18:00 časova. Gledaocima će biti dostupna samo zapadna tribina (sa Beogradskog puta).

 

Golubice spremne

Violeta Slović, kapitenka "plavih golubica" je rekla da su igračice spremne na fizičkom, taktičkom i psihičkom planu.
U ovaj grad smo doveli izuzetno kvalitetnog protivnika, Atletiko Madrid, i nije nam potrebna dodatna motivacija. Želimo da pružimo dobru igru i da ostvarimo dobar rezultat. Ovaj grad je to zaslužio, a publika je zaslužila da uživa u uzbudljivoj utakmici.

Govoreći o Atletiko Madridu Zoran Arsić je rekao: "Oni su prvaci Španije. Ni velika Barselona ne može da iziđa sa njima na kraj. To znači da je Spartak svrstan u red najboljih klubova Evrope, a to traje punih 10 godina."

 

Velika podrška grada i JKP Stadion

Zoran Arsić, predsednik ženskog fudbalskog kluba Spartak, je istakao ulogu i značaj lokalne samouprave na saradnji i pomoći koju pruža klubu, istakavši da su rezultati i uspeh plod zajedničkog rada.
Veliko hvala lokalnoj samoupravi i ljudima koji brinu o resoru sporta. Moja poruka je jasna da se ovo što sam rekao odnosi na prvog čoveka grada Bogdana Labana i Nemanju Simovića. - rekao je Arsić.

Lokalna samouprava, JPK i ŽFK svake godine poboljšavaju uslove rada na stadionu. Ove godine ŽFK Spartak je investirao skoro 500.000 dinara u novi inventar za svlačionicu.

 

Nepravedna diskriminacija

I pored zahvalnosti na izveštavanju medija i rečima pohvale, Zoran Arsić je uputio i izvesne zamerke.
Iz praktičnih razloga, u tekstu koji sledi, iz konteksta su izvučene samo najupečatljivije rečenice i sklopljene u jednu celinu.
Utrkivali su se mediji u zadnje vreme da pokažu kako je Crvena zvezda ostvarila istorijski rezultat tako što je dva puta za redom ušla u Ligu šampiona. Ali to nikome ne daje pravo da grad Suboticu i sportski kolektiv kao što je ŽFK Spartak minimizira i da ostavi u medijskom mraku. Pre Beograda i pre Crvene zvezde mi smo ostvarili taj isti uspeh.
Smatram da zaslužujemo da se rezultat ovih devojaka, ovog kluba i ovog grada vrednuje na isti način kao i momaka iz Beograda, iz Crvene zvezde i Partizana. Molim medije da ubuduće ovu privremenu nepravdu isprave prema ovom gradu, ovoj deci i kolektivu.

ŽFK Spartak poziva gledaoce na istorijsku utakmicu protiv Atletiko Madrida. Istorijska je iz nekoliko razloga. Prvo; zato što ŽFK Spartak slavi 50 godina postojanja. Drugo; zato što se igra poslednja međunarodna utakmica na ovom stadionu. Treće; stadion se uskoro ruši i gradi se nov.

 

Informacije za medije

Generalni sekretar kluba Bojan Arsić je govorio o tehničkim detaljima vezanim za akreditacije i organizaciju utakmice u delu koji se odnosi na medije.

Na jednom od kanala ARENA SPORT obezbeđen je direktan TV prenos koji će osim gledalaca iz Srbije moći pratiti i gledaoci iz regiona.