Retrospektiva utakmice Spartak - Ferencvaroš
Postavio Admin: 15. 08. 2019.


TANDEM ZA POBEDU: Tijana Filipović i Tijana Matić

 

U prethodne dve utakmice, na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Slovačkoj, Spartak je osigurao nedostižnu gol razliku, pa je za prolazak u 1/16 finala bio dovoljan i nerešen rezultat. Ferencvaroš mora ostvariti pobedu. Nerešen rezultat bio bi jednak porazu.

 

D

va puta su Mađarice golovima Fani Vago uspele da steknu prednost i da se približe na korak do ostvarenja svog cilja, ali su oba puta iskusne fudbalerke Spartaka poravnale rezultat.

Početak poslednje utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona između Spartaka i Ferencvaroša nije mnogo obećavao. Obe ekipe su pokazale veliku nervozu i respekt prema protivniku. U prvih par minuta Spartak prvi pokušava da kontroliše igru i posed lopte, ali veliki broj grešaka dovodi do preokreta. Posle samo 5-6 minuta fudbalerke Ferencvaroša preuzimaju posed lopte, igraju brzo, a preciznim pasovima prisiljavaju Spartak da se brani. Tako nešto "golubice" nisu doživele još od utakmice protiv moćnog Bajerna.
Nervoza je ogromna, kako na terenu tako i na tribinama. Nijedna ekipa nema apsolutnu dominaciju. Ulog je prevelik, ambicije oba tima iste, a konačan ishod krajnje neizvestan. Ipak, prvo poluvreme je pripalo Ferencvarošu koji na pauzu odlazi sa golom prednosti. Dovoljno za pobedu.

Na poluvremenu predsednik Zoran Arsić u svlačionici drži igračicama motivacioni govor. Uspešan! Drugo poluvreme kao da je započeo neki drugi tim. Spartakova igra postaje agresivnija, pravi se manje grešaka, pa "golubice" drugo poluvreme dobijaju 2:1 za konačan i po prikazanoj igri pravičan skor od pomirljivih 2:2.

Na kraju utamice rezultat jeste nerešen, ali Spartak je pobednik. Ferencvaroš je poražen bez poraza, a takav poraz najviše boli. Mađarice su suzama pokazale koliko im je teško. Dva puta su imale aktivan rezultat kojim bi ispisale klupsku istoriju. Pobeda bi ih premijerno odvela u Ligu šampiona, ali oba puta pobeda je olako iskliznuo iz ruke. Manjak iskustva, previše kombinatorike, manjak koncentracije ili prevelik akcenat samo na utakmicu sa Spartakom, to više nije važno.
Nova prilika se mora čekati još godinu dana.