Kvalifikacije za Ligu šampiona ulaze u završnu fazu
Postavio Admin: 11. 08. 2019.

 

Završena su prva dva takmičarska dana. Ostaje još jedan - poslednji. U većini kvalifikacionih grupa pitanje pobednika nije odlučeno. Odlučivaće se baš tog poslednjeg dana. Ista situacija je i u 5. grupi u kojoj se takmiče Spartakove "golubice".

 

P

re dolaska u Bratislavu bolji poznavaoci prilika u ženskom fudbalu su tvrdili da će se pitanje pobednika u kvalifikacionoj grupi rešavati poslednjeg dana, u direktnom susretu Spartaka i Ferencvaroša.

Pokazalo se da su bili u pravu. Obe ekipe imaju isti broj bodova, ali su brojke na strani Spartaka. Barem tako tvrde zvanične statistike UEFA. Spartak je u prva dva takmičarska dana imao ukupno 62 pokušaja da ugrozi protivničkog golmana. Od toga su "golubice" čak 41 put gađale u okvir gola, a bezmalo svaki drugi pokušaj je završavao sa loptom u protivničkoj mreži. Sa 19 postignutih golova Spartak je tokom prva dva takmičarska dana definitivno najuboitiji tim od svih 40 timova koliko učestvuju u kvalifikacijama za prolazak u Ligu šampiona.

Spartaku je za prolazak u top 32 protiv Ferencvaroša dovoljan i nerešen rezultat. Toga je potpuno svestan i stručni štab šampionki Mađarske. Na turnir su doveli rekordan broj fudbalerki, a kombinacijom različitih imena i rasporeda igračica na terenu, u prve dve utakmice, pokušavali su da sakriju sastav koji će nastupiti protiv Spartaka.
U poslednjoj utakmici protiv Moldavki stručni štab Ferencvaroša nije stavio čak ni na rezervnu klupu svoje najbolje igračice. Odmarali su ih za odlučujući susret sa Spartakom. Sa druge strane kompletan stručni štab pomno prati i analizira igru "golubica"...

Nema tu šta da se krije i taktizira. Spartak će protiv Mađarica nastupiti u identičnom sastavu kao protiv Moldavki i Slovakinja. Igraće kao i uvek ofanzivno, na gol više. Spartakove "golubice" će napadati uvek kada budu u prilici, a braniće se samo ako budu morale. Pobediće tim koji bude bolji. Verujemo da će to biti Spartak.