U očekivanju druge utakmice KVALIFIKACIONI TURNIR LIGE ŠAMPIONA
Postavio Admin: 08. 08. 2019.

 

S

partakove "golubice" su prvi takmičarski dan na kvalifikacionom turniru 5. grupe Lige šampiona u Slovačkoj, završile rezultatom koji se samo poželeti može. Pobeda od 12:0 nad šampionkama Moldavije, SS Anenii Noi, može biti samo privid Spartakove superiornosti, pa je stručni štab veoma oprezan.

Očekuje se da će naredni meč protiv Slovana biti znatno zahtevniji, a najveće iskušenje stručni štab i fudbalerke očekuje poslednjeg takmičarskog dana kada će odmeriti fudbalsko znanje sa šampionkama Mađarske, Ferencvarošom iz Budimpešte.

Oporavak igračica

U pauzi do narednog meča koji se igra protiv domaćina Slovana iz Bratislave, u subotu 10. avgusta, "golubice" s nestrpljenjem očekuju relaksacioni oporavak na bazenu. Ostatak dana predviđenog za odmor "golubice" će iskoristiti da razgledaju grad i osete duh starog Požuna.

Za potrebne informacije oko odabira bazena, kao i za organizaciju prevoza, pohvale zaslužuju organizatori turnira. U tom kontekstu treba reći da su "golubice" tokom jučerašnjeg dana izrazile želju da prisustvuju utakmici 3. kola Evropske lige između Slovana i Dundalka. Organizator se odmah potrudio da obezbedi besplatne ulaznice i prevoz. Ekspeditivnost za svaku pohvalu.

Predusretljivi domaćin

Funkciju direktora turnira obavlja Peter Mriglot. Iako je po godinama mlad (26) za poverenu mu funkciju, svoje (ne)iskustvo je nadomestio ljubaznom preduzimljivošću.
"Do sada sam dva puta predvodio ekipu na turnire i to oba puta u Sloveniju, 2017. i 2018. godine (Ljubljana i Pomurje)." - rekao je Peter Mriglot. "Ovo je prvi turnir na kojem Slovan ima ulogu domaćina. Obaveza ima više nego što sam očekivao, a pravo zadovoljstvo je sarađivati sa Spartakom koji ima veliko iskustvo i poštuje sve utvrđene protokole i termine."