Spartak počeo sa letnjim pripremama
Postavio Admin: 02. 07. 2019.

Kapitenka Violeta Slović sa mladim igračicama na prozivci

 

Spartak u godinu jubileja ulazi sa velikim ambicijama. Stručni štab ostaje bez 6 igračica iz prve postave. Mlade igračice dobile šansu da se bore za mesto u timu. Kvalifikaciona grupa bez stvarnog favorita. Ekipe ujednačenog kvaliteta. Zlatibor za "baterije" i kondiciju.

 

F

udbalerke Spartaka su u ponedeljak 1. jula započele sa pripremama za izazove koji ih očekuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i za početak nove takmičarske sezone. Ambicije kluba u godini kada će slaviti 50 godina postojanja, po logici stvari nisu skromne. Uprava kluba očekuje osvajanje duple krune. U tom smislu je predsednik kluba Zoran Arsić na prozivci poručio igračicama:
Od prvog minuta je potrebno da branimo sve ono što smo uradili i osvojili do sada kako bi i ova godina bila uspešna i kako bi opravdali svoj rejting. Mi smo klub koji nema pravo na grešku, jer mnogi poručuju da će ove sezone napasti šampionsku titulu i preuzeti primat u ženskom fudbalu. To je sa te takmičarske strane jako dobro, ali i poruka da se ništa olako ne prihvata nego maksimalno zalaganje od danas, pa do poslednjeg dana sezone da bude. Nikog ne smemo da potcenimo, nego da se takmičimo i pokušamo ostvariti cilj koji je jasan i ove godine kada klub obeležava jubilej 50 godina postojanja, a to je da budemo najbolji. Navikli smo subotičku publiku da im kažemo svaki put na početku priprema da idemo na odbranu šampionske titule, a Subotica to i zaslužuje jer je uz nas – poručio je Zoran Arsić.

NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA

Šef stručnog štaba je usredsređen na skorije događaje - na kvalifikacioni turnir Lige šampiona. Ove sezone "golubice" će u Slovačkoj pokušati da izbore prolazak u 1/16 finala. Spartak je nosilac kvalifikacione grupe i teoretski važi za favorita, ali protivnici nisu nimalo naivni. Prvaci Mađarske i Slovačke, Ferencvaroš iz Budimpešte i Slovan iz Bratislave. Može se reći da su Spartak i ove dve ekipe podjednakog kvaliteta i da nema pravog favorita. Pomalo je nepravedno da se unapred prvak Moldavije, četvrta ekipa u grupi, Agarista - SS Anenii Noi, svrstava među aucajdere. Ne treba zaboraviti da su iznenađenja uvek moguća, lopta je još uvek okrugla.

Bazični deo dvonedeljnih priprema "golubice" će obaviti na Zlatiboru. Povoljna nadmorska visina i ugodnija klima će biti korisna za sticanje kondicije. Zalud ambicije ako ne bude kondicije.

ŠANSA ZA MLADE IGRAČICE

Letnji prelazni rok je počeo da teče. Šefu stručnog štaba je primarni cilj da sklopi ekipu na koju će moći da računa. Neće mu biti lako. Za sada je poznato da su ekipu napustile Anđela Frajtović, koja će školovanje i fudbalsku karijeru nastaviti u Nemačkoj, i Anđela Kričak koja odlazi na školovanje u Ameriku. Status još dve igračice nije u potpunosti definisan, a klub više neće moći da računa ni na pomoć tri inostrane igračice kojima su ugovori istekli.
Zauzvrat će mlade i nedovoljno afirmisane igračice, koje su došle u klub u zimskom prelaznom roku: Adrijana Derviši, Živana Stupar, Milica Denda, Kristina Tanasković i Anastasija Ćirić, dobiti priliku da se bore za svoje mesto u timu. Prvom timu će se na pripremama priključiti i četiri kadetkinje: Marija Rajić, Georgina Pataki, Natalija Obradović i Staša Đokić.

Jako mlada ekipa i nimalo zavidna situacija, ali u stručnom štabu "golubica" vlada umereni optimizam.

Učinićemo sve da se što bolje pripremimo i da spremno dočekamo takmičenje za Ligu šampiona, ali i novu sezonu u koju ulazimo sa velikim ambicijama - kao i uvek. - rekao je Boris Arsić.