Kadetkinje Spartaka su najbolje u Srbiji SEZONA 2018/19.
Postavio Admin: 17. 06. 2019.

Pobednice završnog turnira Razvojne lige Srbije

 

Kadetkinje Spartaka su pobednice 5. završnog turnira Razvojne lige Srbije za devojčice.

T

rodnevni turnir je održan od 14. do 16. juna 2019. godine u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Na turniru su učestvovale 4 ekipe pobednice Regiona i to:
Region Sever (Vojvodina) - ŽFK Spartak (Subotica)
Region FS Beograda - ŽFK Zvezda B (Beograd)
Region Istočna Srbija - ŽFK Radnički 2012 (Niš)
Region Zapadna Srbija - ŽFK Savac (Šabac)

Niko iz rukovodstva kluba sa severa Bačke nije sumnjao u uspeh Spartakove zlatne generacije kadetkinja. A ni one nisu sumnjale u svoje kvalitete.

Georgina Pataki, jedna iz zlatne generacije kadetkinja, u narednoj sezoni neće više imati pravo nastupa za Razvojnu ligu. Nastupaće za B tim, kao i većina devojaka koje su rođene u prvoj polovini 2004. godine. Ovih dana Georgina je preokupirana prijemnim ispitom za srednju školu. O utiscima sa turnira kaže:
Na turnir smo otišli sa ciljem da postignemo što bolji rezultat, a ja sam očekivala da budemo najbolje. Znala sam da imamo dobru ekipu. Naporni treninzi i raniji turniri na kojima smo bili, doneli su nam dobre rezultate. A imale smo i veliku podršku naših prvotimki, što je svima nama dalo veliku motivaciju za još bolju igru. Igrale smo onako kako treba da igra pravi tim. Borile se jedna za drugu i dobrom igrom pokazale naš kvalitet. Bila sam jako srećna što smo osvojile prvo mesto iako smo ga sve mi potajno očekivale. Sve to ne bi uspelo bez naših trenra koji su uvek bili tu uz nas i podržavali nas. - rekla je Georgina.

Rezultati utakmica i tabela

ŽFK Spartak – ŽFK Savac (Šabac) 7:1 (5:0)
Strelci: Obradović Natalija (2), Rajić Marija, Jošić Monja, Uvalin Nađa, Milosavljević Tatjana, Ćirić Anastasija
ŽFK Spartak – ŽFK Zvezda B (Beograd) 1:1 (1:0)
Strelac: Obradović Natalija
ŽFK Spartak – ŽFK Radnički 2012 (Niš) 6:0 (2:0)
Strelci: Ćirić Anastasija (2), Rajić Marija, Obradović Natalija, Lekić Dušica, Marković Z. Anđela

1
ŽFK Spartak
3
2
1
0
14:2
12
7
2
ŽFK Zvezda B
3
2
1
0
7:1
6
7
3
ŽFK Radnički 2012
3
1
0
2
3:8
-5
3
4
ŽFK Savac
3
0
0
3
1:14
-13
0


Najzahtevnija utakmica tokom turnira bila je utakmica protiv ekipe Zvezda B, što se vidi i iz rezultata. Spartak je poveo od 10. minuta golom Natalije Obradović i uz asistenciju Marije Rajić. Kompletna ekipa Zveza B je 2003. godište, starija je od Spartakove ekipe, fudbalski obučena, fizički snažna, pa je odolevala svim pokušajima mladih "golubica", a 5 minuta pre završetka utakmice Zvezda B je uspela da postigne izjednačujući pogodak direktno iz kornera.

Zlatna generacija

Martina Kujundžić, Jovana Gabrić, Anđela Radonjić, Georgina Pataki, Sara Stopić, Kristina Nađ, Nađa Uvalin, Milica Gaković, Natalija Obradović, Marija Rajić, Anđela Maljan, Nikoleta Praštalo, Anastasija Ćirić, Anđela Z. Marković, Milica Maljković, Monja Jošić, Dušica Lekić, Tatjana Milosavljević i Tamara Ivković Ivandekić.
Naravno, treba spomenuti i devojčice koje nisu učestvovale na turniru, ali su cele sezone učestovale u takmičenju i bile deo zlatne Spartakove ekipe:
Anđela Ž. Marković, Maja Molnar, Talia Šami, Barbara Berček, Darisa Ademi, Olja Vujković i Milana Stojičić.
Treneri: Renato Pirša i Boris Štetak

Pogled sa vrha

Od prošlogodišnjeg letnjeg kampa, koji je uprava kluba organizovala za talentovane devojčice, bilo je više različitih faza u formiranju ove generacije mladih fudbalerki. Da su sve faze razvoja tekla u dobrom smeru potvrdio je ovaj završni turnir. A osvojeno prvo mesto je potvrda da je rukovodstvo kluba dobilo proizvod kakav se očekivao. Najveći benefit jeste stvaranje budućnosti kluba i postavljanje čvrstog igračkog temelja, prevashodno iz sopstvenog pogona. Ovaj uspeh nije slučajan. On predstavlja dugotrajan proces koji je bio brižljivo planiran i tokom proteklih 365 dana sproveden u delo. Taj put ka vrhu, stepenik po stepenik, nije bio lak. Sada ponosno možemo da kažemo da je pogled sa vrha izuzetno lep. Zadovoljan sam što su se obistinile vizije i želje svih nas, od predsednika i uprave kluba, preko trenera, roditelja, a najviše ovih talentovanih i inteligentnih devojčica. - rekao je trener Renato Pirša.

Novi početak - nova selekcija

Trijumf na završnom turniru Razvojnom turniru ne označava kraj. On predstavlja novi početak. Jedni će poput Georgine Pataki početi novu takmičarsku sezonu u višem rangu. Neke druge devojčice će, kao na primer Monja Jošić, nastaviti da nižu uspehe u Razvojnoj ligi, dok će neke treće devojčice tek pristupiti šampionskom timu.

Upoznaćemo ih uskoro, na budućem selektivnom okupljanju.