Fudbalsko čudo sa severa Bačke DOMINACIJA ŽFK SPARTAK U TRI UZRASNE KATEGORIJE
Postavio Admin: 05. 06. 2019.


Kadetkinje pod svetlom reflektora, sa maskotom - golubicom i pobedničkim peharom

 

U pauzi finalne utakmice nacionalnog Kupa komesar za takmičenje, Ilija Vukanović je ispred Fudbalskog saveza Vojvodine uručio pobednički pehar kadetkinjama Spartaka za osvojeno prvo mesto u Razvojnoj ligi Srbije, u grupi "Sever" (Vojvodina). Pehar je preuzela kapitenka Natalija Obradović.

 

Fudbalsko čudo ili nešto drugo

Treba se zapitati da li se u takmičarskoj sezoni 2018/19. dogodilo čudo? Fudbalerke ŽFK Spartaka su u samo jednoj sezoni, u tri različite uzrasne kategorije, tri puta podizale pobednički pehar, pri tom ne računajući pobednički pehar Kupa.
Seniorke su u neprekinutom nizu naslagale 9 šampionskih titula, ukupno deset, i na dres iznad Spartakovog grba prišile zlatnu zvezdicu da je s ponosom nose sve buduće generacije u plavo-belim dresovima.
Omladinke Spartaka su osvojile šampionsku titulu i prokrčile put iz Druge u Prvu ligu Srbije gde ih očekuju nešto teži protivnici i ozbiljnije kaljenje.
Kadetkinje su bile nepobedive u Vojvodini, a za desetak dana ih očekuje finalni turnir regiona koji će se održati u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Ne sumnjamo da će svoje kvalitete na najlepši način prikazati celoj Srbiji.

Da li je u pitanju puka slučajnost, fudbalsko čudo ili nešto sasvim drugo? Šta god bilo da bilo, tri različite uzrasne kategorije Spartaka su postale alfa i omega ženskog fudbala u Srbiji.

E, pa nije slučajno
U skladu sa metafizičkim zakonitostima nema slučajnosti, niti postoji čudo. Sve ima svoj uzrok, svrhu, razlog i posledicu. A tajna Spartakovog uspeha su kontinuirani rad i redovni treninzi. Ovo pravilo važi za sve Spartakove kategorije. Svako je kovač svoje sreće. Na terenu svaka igračica, kao i svaki rivalski tim, dobijaju šansu da se pokažu i dokažu.

Svaka utakmica je novo iskustvo

Mlađe kategorije su tokom protekle sezone imale nekoliko korisnih prilika da obogate svoje fudbalsko iskustvo i da se nametnu stručnom štabu.
Dva puta su odmerile snage protiv prvoligaške ekipe TSC Kanjiža. Igrale su protiv Kanađanki iz FC Warriors (Edmonton), imale su nekoliko susreta sa odgovarajućim uzrastom fudbalerki Osijeka. Uspešno su učestvovale na turniru u Senti i to u konkurenciji dečaka istog uzrasta, gde su zauzele drugo mesto. Natalija Obradović je proglašena za najboljeg igrača turnira.
Nedavno su u Splitu (Hrvatska) učestvovale na "Dalmatinko Cup 2019" i ostvarile izvanredan uspeh.

Predstavljamo vam najmlađe Spartakove šampionke

O zlatnoj generaciji Spartakovih kadetkinja tek će se pričati. Imaće one u karijeri uspone i padove, nosiće dres državne reprezentacije i dresove različitih klubova, podizaće značajnije pobedničke pehare, ali ovaj prvi trofej obasjan reflektorima u junskoj noći 2019. na Gradskom stadionu u Subotici, ostaće im zauvek u najlepšem sećanju.

Evo i spisak svih Spartakovih fudbalerki koje su osvajile šampionsku titulu u Razvojnoj ligi mlađih kategorija Srbije, grupa "Sever", za sezonu 2018/19.

Poslagano po abecednom redosledu:
Ademi Darisa, Berček Barbara, Gabrić Jovana, Gaković Milica, Ivković Ivandekić Tamara, Jošić Monja, Kujundžić Martina, Lekić Dušica, Maljan Anđela, Maljković Milica, Marković Z. Anđela, Marković Ž. Anđela, Milosavljević Tatjana, Molnar Maja, Nađ Kristina, Obradović Natalija, Pataki Georgina, Praštalo Nikoleta, Radonjić Anđela, Rajić Marija, Stojičić Milana, Stopić Sara, Šami Talia, Uvalin Nađa i Vujković Olja.
Treneri: Renato Pirša, Boris Štetak i Teodor Stančić.