NEKA POBEDI FUDBAL
Postavio Admin: 01. 06. 2019.


Utakmice Spartaka i Crvene zvezde su uvek dinamične i rezultatski neizvesne / Foto: subotica.info (arhiva)

 

Najznačijniji sportski događaj u nacionalnom fudbalskom prvenstvu je finalna utakmica Kupa Srbije. Ove godine za trofej se bore finalisti ŽFK Spartak i ŽFK Crvena zvezda. Sastaju se dva tima koja igraju lep fudbal, a ta činjenica obećava dinamičnu utakmicu punu lepih poteza, akcija i golova na obe strane.

 

V

ioleta Slović, sportski direktor kluba i kapitenka "golubica", pred sutrašnju finalnu utakmicu Kupa Srbije veruje u pobedu svog tima. Protivnik "golubicama" u borbi za trofej je Crvena zvezda, prošlogodišnji osvajač Kupa Srbije. Violeta Slović je pozvala sve ljubitelje ženskog fudbala, bez obzira na koji tim navijaju, da u što većem broju dođu na Gradski stadion. Ulaz će za sve posetioce biti slobodan, a utakmica će biti dostupna i na kanalu ArenaSport 3 u direktnom TV prenosu.

Finale nacionalnog Kupa je najznačajniji sportski događaj u sezoni i zaslužuje pažnju sportske javnosti. Organizator finalne utakmice je FSS, a po prvi put ŽFK Spartak ima ulogu tehničkog domaćina.

Ovo će biti prvo finale kupa u Subotici, čast nam je što će se baš u našem gradu odlučivati o trofeju a bićemo još srećniji ukoliko trijumfujemo. Crvena zvezda nam je najveći rival i utakmice su uvek bile neizvesne do kraja, ubeđena sam da će tako biti i sada. Dobro smo se spremile i jedva čekamo da izađemo na teren. Crveno-bele brane trofej, ali pokušaćemo da ga vratimo u naše vitrine i uspešnu sezonu zaokružimo duplom krunom. - rekla je Violeta Slović.

B

ojan Arsić, generalni sekretar ŽFK Spartak, kaže da je sve spremno za sutrašnji sportski događaj.
Ovih dana smo intenzivno sarađivali sa koordinatorom za protokol, Seadom Čočićem, koji je ispred FSS zadužen za kontrolu i sprovođenje detalja propisanih Propozicijama za takmičenje. Mi smo kao tehnički domaćini sve pripremili. Sutra još ostaje da se obavljene pripreme verifikuju na uobičajenom tehničkom sastanku. Takođe želim da izrazim zahvalost Fudbalskom savezu što je Spartak prepoznao kao pouzdanog partnera i što je, čini mi se, ove godine dao veći značaj finalnoj utakmici nego što je to bio slučaj ranijih godina. - rekao je Bojan Arsić.

B

oris Arsić šef stručnog štaba "plavih golubica" nije zadovoljan tenzijama koje se podižu pred svaki međusobni susret Spartaka i Crvene zvezde, a posebno pred ovaj susret.

Neko kotinuirano pokušava da naruši odnose među devojkama i da od njih napravi krvne neprijatelje ne razmišljajući o posledicama tavkog ludila. Devojke oba tima treba da funkcionišu u normalnim odnosima na terenu i van njega, fudbal treba da bude igra koja će da ih spaja a ne razdvaja.
Digla se velika prašina i oko domaćinstva. Mnogo puta se u prošlosti pokazalo i dokazalo da u Kup takmičenju ne postoje favoriti i da domaći tereni ne predstavljaju nikakvu prednost. Najsvežiji primer je primer nedavnog muškog finala Kupa, a takvih primera je u prošlosti bilo mnogo.
- rekao je Arsić.

Poruka Borisa Arsića pred finalnu utakmicu može da stane u tri reči - neka pobedi fudbal.
Očekujem da fudbal pobedi. Sastaju se dva tima koja igraju lep fudbal, a ta činjenica obećava dinamičnu utakmicu punu lepih poteza, akcija i golova na obe strane.
Verujem da će ljudi na stadionu i gledaoci kraj malih ekrana uživati u lepoti fudbalske igre i da će sutrašnja utakmica biti pravi praznik ženskog fudbala. Devojke oba tima imaju kvalitet i sposobnost da naprave veče za pamćenje.

I dok čekamo sutrašnje veče za pamćenje, potsećamo da se finalna utakmica Kupa Srbije za žene igra na Gradskom stadionu u Subotici, u nedelju 2. juna, sa početkom u 20:00 časova. Ulaz na stadion je slobodan.

Po propozicijama takmičenja, u slučaju nerešenog rezultata, nisu predviđeni produžeci, a pobednik se dobija izvođenjem penala.
Pobednik Kup takmičenja kao i klub finalista osvajaju pehar FSS u trajno vlasništvo. Takođe se dodeljuju medalje igračicama oba tima kao i članovima stručnog štaba.