Ekipa od Anđela PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE
Postavio Admin: 08. 01. 2019.

Anđela Z. Marković (Anči) i Anđela Ž. Marković (Frajtica)

 

Kada u ekipi imate 5 fudbalerki sa istim imenom, konketno Anđela (Maljan, Radonjić, Trkulja, Marković), možete imate mali identifikacioni problem. Ali ako u ekipi imate dve Anđele sa istim prezimenom (Marković), e onda se problem znatno uvećava. Prava nevolja počinje tek kada treba napisati izveštaj sa utakmice, a jedina razlika između njih dve pri pisanju tekstu je srednje slovo. Kod jedne Ađele Marković je slovo Ž, a kod druge Z. Prilično frustrirajuće ...

 

A

li ostavimo po strani pisanje tekstova i nevolje koje prouzrokuju imena. Na utakmicama njihova imena nisu nikakva nevolja i opasnost, već one lično. U daljem tekstu ćemo objasniti zašto. Dakle, danas vam likom i slikom predstavljamo dva fudbalska anđela - Anđelu Ž. i Anđelu Z. Marković.

Anđela Ž. Marković (2004.) je svoj fudbalski uzor pronašla u imenjakinji Anđeli Frajtović, pa ćemo je radi lakšeg raspoznavanja oslovljavati nadimkom Frajtica. Po zvaničnim statistikama Frajtica je postala najveće nevolja za protivničke golmane. U osam odigranih utakmica u Razvojnoj ligi Srbije, gupa "Sever", postigla je fantastičan skor od 32 gola i zauzela prvo mesto na listi strelaca.

Njena imenjakinja Anđela Z. Marković (2006.), po nadimku Anči, sa istom brojem odigranih utakmica postigla je "svega" 12 golova i trenutno se kotira na 7. mestu liste strelaca.

Anđela "Frajtica" je uspešno završila kamp fudbalske legende Dejana Dekija Stankovića na Zlatiboru. Po oceni portala Sportifico uvrštena je u tim sezone i nagrađena sportskom opremom poznate marke. Odlična je učenica i razmišlja da po završetku osnovne škole upiše gimnaziju. Kaže da joj je cilj da jednoga dana zaigra za prvi tim Spartaka.

Anđela "Anči" je učenica 7. razredu osnovne škole i prerano bi bilo sa njom razgovarati o nekakvim planovima za budućnost. Ne skidajući široki osmeh sa lica, Anči je poverila da je njen uzor bivša Spartakova igračica Jelena Čanković. Odličan uzor, a prema igrama koje Anči demonstrira na velikom i malom terenu, vrlo je verovatno da će i ona u dogledno vreme postati nečiji uzor.

S. M.


Dva fudbalska anđela: Anđela Ž. Marković (Frajtica) i Anđela Z. Marković (Anči)