Jedanaesta titula u godini jubileja DANAS ZASEDAO IZVRŠNI ODBOR ZA HITNA PITANJA FSS
Postavio Admin: 06. 05. 2020.

 

Jedanaesta šampionska titula osvojena u sezoni 2019/20 ima posebnu draž jer je osvojena u godini kada ŽFK Spartak obeležava 50 godina od svog osnivanja.

 

 

N

a današnjoj sednici Odbor za hitna pitanja FS Srbije doneo je nekoliko važnih odluka za klupski fudbal. Odlučeno je da se lige amaterskog ranga, u koje spadaju Super i Prva liga Srbije za žene kao i Razvojna liga mlađih kategorija, zaključe sa stanjem na dan 15. mart 2020. godine. To znači da se neće igrati plej-of i plej-aut, a da će napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biti po propozicijama kako je ranije bilo predviđeno. Razlog je, naravno, pandemija virusa Kovid-19.

Odluka FSS je identična stavu našeg kluba, da je igranje plej-ofa izlišno i da je šampionska titula u potpunosti zaslužena na terenu. Spartak je tokom 14 kola u Liga takmičenju ostvario 14 pobeda, dao 74 gola i primio samo 2, i stekao prednost od 14 bodova ispred drugoplasirane ekipe. ŽFK Spartak je po jedanaesti put postao šampion Republike Srbije čime je stekao pravo da učestvuje u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona. Termine odigravanja utakmica će naknadno utvrditi UEFA.

Od sportskih prijatelja kako iz zemlje tako i okruženja stižu čestitke igračicama, stručnom štabu i rukovodstvu. Jedanaesta šampionska titula osvojena u sezoni 2019/20 ima posebnu draž jer je ostvarena u godini kada ŽFK Spartak obeležava 50 godina od svog osnivanja.