Za vikend počinje prvenstvo O TOKU PRIPREMA ZA PROLEĆNI NASTAVAK TAKMIČENJA
Postavio Admin: 23. 02. 2021.

O toku priprema, ciljevima i stanju u vrhu tabele će na konferenciji za medije, u petak 26. februara, biti više reči od šefa stručnog štaba Borisa Arsića i sportskog direktora Violete Slović. Takođe se očekuje da će se medijima zvanično predstaviti personalne promene u timu.

 

Na zasluženim lovorikama

Dok je većina superligaških ekipa ozbiljno prionula na pripreme za prolećni nastavak takmičenja, klub sa severa Bačke je uživao na zasluženim lovorikama.
U tradicionalnom izboru za sportistu godine ŽFK Spartak je primio čak 4 priznanja od čega su dva pripala igračicama u pojedinačnoj konkurenciji, Mariji Rajić u kategoriji pionira i Violeti Slović u kategoriji seniora. Klub je od grada dobio i posebno priznanje za zlatni jubilej, kao i pehar u konkurenciji najboljih sportskih kolektiva. Ovih dana očekuje i nagradu za sportski podvig godine "Medalju Lajoša Vermeša", takođe u kategoriji sportskih kolektiva. Naravno, najznačajnije priznanje je Sretenjsko odlikovanje, Zlatnja medalja za zasluge, primljena iz ruku predsednika Republike Srbije. Značaj ovog priznanja je utoliko veći što je ovo prvo odlikovanje za ženski fudbal u Srbiji.

Rivalke bez jezičke barijere

Osim zvaničnih priznanja jednako su važna i ona nevidljiva, nematerijalna, priznanja koje se osetite. Pre svega se misli na iskreno uvažavanje od strane rivalki. Osetile su "golubice" da ih rivalke poštuju zbog odlične igre, kako u Slovačkoj, Španiji, Bugarskoj, tako i na poslednjoj međunarodnoj utakmici odigranoj sredinom decembra u Nemačkoj, u Volfsburgu. Revanš protiv "vučica", dvostrukih pobednica Lige šampiona, za obe ekipe je predstavljao puku formalnost. U prvoj utakmici Volfsburg je obezbedio nedostižnu prednost i upravo zato je iznenađenje bilo veće.

Nemice su u znak poštovanja za odličan otpor i dva odbranjena penala poklonile "golubicama" tortu koju su same pripremile. Tortu je predala Zsanett Jakabfi, bivša igračica MTK iz Budimpešte, a u ime "golubica" primila Orsolya Vajda i zahvalila se na prijateljskom gestu. Njih dve se dobro poznaju, na suprotnim stranama su međusobnu odigrale 5 utakmica, a jezička barijera za dve stanovnice Budimpešte se apsolutno nije dovodila u pitanje.

Neizvesno u donjem delu tabele

Ali vratimo se prolećnom nastavku takmičenja koje počinje za par dana, za predstojeći vikend 27./28. februara. Najneizvesnije a samim time i najzanimljivije će biti u donjem delu tabele. Dve ekipe će ispasti po automatizmu, a treća će se u baražu boriti za opstanak u super ligi. U najtežoj situaciji su Kolubara (7 bodova), Radnički 1923 (8), Požarevac (8) i Zemun (9 bodova). Sve ekipe su odavno započele sa pripremama, dovele pojačanja, vredno treniraju i nadaju se najboljem.

Medije će o toku priprema i takmičarskim ciljevima Spartaka informisati šef stručnog štaba Boris Arsić na konferenciji za medije koja je planirana za petak 26. februara. Sportski direktor i kapiten ekipe, Violeta Slović će zvanično informisati medije o personalnim promenama u timu.