Veliko finale Lige šampiona KO ĆE OSVOJITI LASKAVU TITULU POBEDNIKA LIGE ŠAMPIONA?
Postavio Admin: 14. 05. 2021.

Golubice plene osmehom i lepotom

 

Veliko finale Lige šampiona za sezonu 2020/21 odigraće se za dva dana, u nedelju 16. maja od 21:00 čas, u Geteborgu (Švedska), između Čelzija i Barselone.

 

Direktan prenos velikog finala

Veliko finale Lige šampiona za sezonu 2020/21 odigraće se za dva dana, u nedelju 16. maja od 21:00 čas, u Geteborgu (Švedska), između Čelzija i Barselone. Ljubitelji ženskog fudbala iz Srbije mogu u direktnom prenosu pratiti utakmicu na kanalnu Arena Sport, a takođe i putem interneta posredstvom svojih računara, tableta ili smart TV-a i telefona, na kanalima Barça TV i UEFA.tv.
Spartak je tekuću sezonu Lige šampiona završio eliminacijom od nemačkog Volfsburga u 1/16 finala.

Subotičanke uvažene u Evropi

Prema najnovijem rejtingu UEFA, od 6. maja 2021. godine, ŽFK Spartak Subotica je rangiran na 32. mestu sa ukupno 19.285 bodova od kojih je Spartak sam osvojio 14.500 bodova. Na bodove koje je osvojio Spartak dodaje se i skromnih 4.785 bodova koji pripadaju nacionalnoj asocijaciji (Fudbalski savez Srbije). Upravo zbog visokin rejtinga nekih fudbalskih asocijacija (Francuska 30.360, Nemačka 24.915, Španija 20.790, Engleska 22.605...) Spartaku je, tako ispada u praksi, onemogućen pristup u najelitnije društvo evropskog fudbala.

Ukoliko bi se u obzir uzimao samo koeficijent klubova (dakle, bez koeficijenta FSS), ŽFK Spartak bi bio rangiran na 20. mestu, a već ta pozicija bi omogućila da Srbija ima čak dva predstavnika u Ligi šampiona.


Iza subotičkog Spartaka rangirani su mnogi klubovi zvučnih imena, kao na primer: Juventus, Anderleht, Bazel, Standard iz Liježa, Benfika, moskovski CSKA i dr. što samo po sebi govori da su subotičke Golubice svojim radom, zalaganjem i rezultatima u protekloj deceniji obezbedile visoko uvažavanje UEFA i mnogih evropskih klubova.

Šta nas očekuje u novoj sezoni LŠ

ŽFK Spartak se već poduže vreme priprema za narednu sezonu Lige šampiona (sezona 2021/22). UEFA je najavila mnogobrojne značajne promene u organizaciji i formatu takmičenja. Što se tiče subotičkog kluba prioritet je tokom zime predstavljao postupak na dobijanju licence o ispunjenost kriterijuma za takmičenja u organizaciji UEFA. Komisija je odlučila da od srpskih klubova u kategoriji žena licencu dobije jedino ŽFK Spartak iz Subotice.

Najteža (ujedno i najskuplja) administrativna prepreka je uspešno savladana. Nimalo lakši, ništa jednostavniji (a bogami ni jeftiniji) posao predstoji stručnom štabu tokom leta i jeseni, da po jedanaesti put zaredom pokuša da dostigne još uvek neostvareni klupski cilj - 1/8 finala Lige šampiona.

Tekst: S.M.