Osmi put osvojena dupla kruna
Postavio Admin: 04. 06. 2021.

Fudbalski savez Srbije je u cilju promocije ženskog fudbala poverio organizaciju finala nacionalnog Kupa gradu Čačak kako bi afirmisao ženski fudbal u ovom delu Srbije i dao podršku ŽFK Borac

 

ŽFK Spartak nastavio je sa dominacijom u Srbiji osvajanjem duple krune. Nakon osvojene šampionske titule, devojke iz Subotice su osvojile i nacionalni Кup. One su u finalnom meču u Čačku, savladale Mašinac Trejs rezultatom 3:1 i na taj način objedinili dva trofeja za sezonu 2020/21.

 

Fudbalski savez Srbije je u cilju promocije ženskog fudbala poverio organizaciju finala nacionalnog Kupa gradu Čačak kako bi afirmisao ženski fudbal u ovom delu Srbije i dao podršku ŽFK Borac koji je osnovan pre godinu dana.
I nije pogrešio.
Grad Čačak i sportski centar "Мladost" pokazali su se kao odlični domaćini. Odlična infrastruktura, uslovi i kadrovski potencijal su dobar preduslov da Čačak i ubuduće organizuju sportske susrete na najvišem nivou. Organizaciju finalne utakmice nacionalnog Kupa za dame svojim autoritetom su pomogli Milun Todorović gradonačelnik Čačka, Ivan Glišić član Gradskog veća i Miloš Stevanić, direktor SC "Mladost".

Po završetku utakmice održana je ceremonija svečanog proglašenja pobednika i uručenje medalja i pehara učesnicima finala. Medalje za finaliste Kupa, ekipu Mašinca, uručio je Sead Čočić, komesar Prve lige Srbije za žene dok je pehar uručio Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka.
Medalje za pobedničku ekipu uručio je Momčilo Marić, komesar Super lige Srbije za žene dok je pobednički pehar kapitenki Spartaka uručio Bojan Pavićević, direktor za ženski fudbal.

SLIKA I VIDEO VREDNIJI OD 1000 REČI

Bez obzira na direktan prenos na TV Arena Sport, na stadionu i oko stadiona se okupio veliki broj radoznalih devojčica iz Čačka i okoline od kojih neke već uveliko izučavaju fudbalsku veštinu. Dve devojčice iz fudbalske škole "Ares" (nažalost, zaboravismo da im zapišemo imena) rekoše da žele jednoga dana da zaigraju u dresu Spartaka i poželeše da se fotografišu sa svojim idolom, zvanično najboljom srpskom fudbalerkom - Violetom Slović. Evo te slike sa željom da im se želja ispuni.

Polaznice fudbalske škole "Ares" sa Violetom Slović

Video prilog Televizija Galaksija 32 sa svečane ceremonije koji je emitovan u emisija "TV Informator".