Fijakeri, čilaši i plave golubice FUDBALERKE SPARTAKA PROSLAVILE DUPLU KRUNU
Postavio Admin: 05. 06. 2021.

Paradiranje pobednica / Foto: Nikola Stantić & subotica.info

 

Šest lipicanera ergele Kelebija, upergnutih u tri fijakera i pod pratnjom policije, privukli su pažnju mnogobrojih Subotičana duž gradskih ulica kojima su fijakeri prolazili. Još veću pažnju privukla je vesela i bučna družina u fijakerima sa raširenim zastavama, Srbije i grada Subotice.

 

Kada su fijakeri, nakon poduže vožnje gradskim ulicama, okončali svoje putešestvije kod Gradske kuće, oko 19:00 časova, centar grada bio je krcat šetačima. Neke šetače je izmamio lep dan, neki drugi su sa buketima cveća ispraćali maturante, a mnogi su uživali u šarenilu ponude izlagača na Cvetnoj pijaci koja je okruživala subotičku secesijsku lepoticu.

 

Nataša Aleksić, članica gradskog veća zadužena za sport i omladinu, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću, kod Plave fontane, čekala je fijakere, bele lipicanere i "plave golubice". Grad Subotica i gradski Sportski savez želeli su da se oduže najboljim fudbalerkama Srbije zato što duže od jedne decenije časno pronose ime svog grada širom Evrope. Poznato je da fudbalerke po odobrenju gradske skupštine u Evropi nastupajući pod zvaničnim nazivom - Spartak Subotica.

U prisustvu predstavnika brojnih medija Nataša Aleksić je rekla:
Čestitam devojkama na ovom velikom uspehu. Drago mi je da sam zajedno sa gradonačelnikom imala mogućnost da prisustvujem finalnoj utakmici Kupa. Ovim dočekom smo želeli da im se bar malo odužimo za sve ono što su uradile za svoj klub i Grad. Zahvaljujem se i ergeli Kelebija koja nam je pomogla u realizaciji svečanog defilea i bila partner u slavlju. Devojkama želim da se odmore i u novoj sezoni ostvare sve buduće ciljeve.

Kapitenka šampionske ekipe, Violeta Slović, se zahvalila lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Stevanu Bakiću na ukazanoj časti i podršci. Bilo je jako emotivno. Sve igračice su osetile podršku od Subotičana koji su ih aplauzom pozdravljali - rekla je Violeta.

Fudbalska sezona 2020/21 je završena. Ekipa se polako razilazi. Igračice iz Amerike i Gane su otputovale svojim kućama. Raduju se susretu sa najbližima. Jedan deo domaćih "plavih golubica" odlazi na zasluženi odmor. Za najmlađe nema odmora. Na njih čekaju školske obaveze. Nema odmora ni za nekoliko najiskusnijih fudbalerki. Njih očekuju obaveze prema nacionalnoj reprezentaciji...

Violeta Slović daje izjavu za medije / Foto: Goran Todorov & subotica.com