Utisci na završetku sezone
Postavio Admin: 05. 06. 2021.

Ženski fudbalski klub Spartak je uspešno završio takmičarsku sezonu 2020/21. Na domaćim terenima klub je ostvario oba cilja, osvajanje šampionske titule i pobedu u finalu nacionalnog Kup takmičenja.

 

Boris Arsić, šef stručnog štaba

"Želim da se, pre svega, zahvalim devojkama što su ispunile sve klupske ciljeve. Osvojile su duplu krunu i još jednom dokazale da su najbolje u Srbiji. Takođe, moram da istaknem da je put do ovih trofeja bio veoma težak iz više razloga. Imali smo veliki odliv igričica u polusezoni i praktično smo tokom zimskog prelaznog roka bili prinuđeni da stvaramo novi tim. Bili smo rastrzani obavezama naših igračica prema reprezentaciji, a pratile su nas i brojne povrede, tako da smo u prolećni nastavak ušli bez adekvatne pripreme i bez odigravanja ijedne prijateljske utakmice.
Što se tiče upravo završenog Kup takmičenja, nismo imali dodatno opterećenje pošto smo osvajanjem šampionske titule ostvarili prioritetni cilj kluba. Ipak smo pronašli dodatni motiv da iz igračica izvučemo maksimum za finalnu utakmicu Kupa. Prvo poluvreme smo odigrali kvalitetno. Ostaje žal što neke situacije nismo rešili na kvalitetniji način i utakmicu rezultatski završili u prvom poluvremenu."

Violeta Slović, kapitenka

"Iza nas je ostala jedna teška sezona, ali smo imali snage da prebrodimo sve teškoće. Ponosna sam na ovaj tim i na osvojenu duplu krunu. Iako svaki trofej ima svoju posebnu draž ovaj trofej mi je do sada najslađi zbog svih izazova koji su nas pratili tokom sezone i srećom ostali iza nas.
U utakmicu sa Mašincem smo ušli emotivno istrošeni. U prvom poluvremenu smo bile apsolutno dominantne. U drugom poluvremenu smo odstupili od našeg stila igre. A imale smo i dosta oscilacija u našoj igri. Mašinac je pružio dobar otpor, a u drugom poluvremenu, u nekim situacijama, bio je konkretniji. Lični utisak je da smo tokom cele utakmice imale apsolutnu kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali moram priznati da smo u nekim momentima imali i dosta sreće. Utakmica je bila lepa i dinamična iako je bilo dosta grešaka i na jednoj i na drugoj strani. Važno je da smo na kraju ostvarile svoj cilj i osvajile duplu krunu."

Tijana Filipović, najbolji strelac lige

Tokom intoniranja himne Tijana Filipović je gotovo neprekidno bila u fokusu TV kamere.
"Jeste, priznajem da mi prija kada sam u fokusu kamere. Svakoj igračici prija da bude u centru pažnje. Ponosna sam što sam postigla veliki broj golova i što sam najbolji strelac lige, ali znam da bez mojih saigračica to sigurno ne bih uspela. Drago mi je što sam u dobroj formi, što sam na nekoliko utakmica proglašena za najbolju igračicu. Ja se uvek trudim da postignem više i budem još bolja. Što se tiče nekog mog ličnog učinka mislim da sam u velikoj meri uspela da pomognem ekipi. Naš cilj da osvojimo duplu krunu je ostvaren i zbog toga sam veoma srećna. Predstoje nam još neke obaveze u reprezentaciji, a onda idem na kraći zasluženi odmor pre obaveza koje ću imati u Ligi šampiona."