Познати су противници Спартака, шта даље? КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА
Поставио админ: 24. 06. 2022.

Коефицијент нас не сме заварати. Спартак јесте фаворит на папиру, али првакиње Турске и Норвешке долазе из јачих лига.

 

ПРВИ УТИСЦИ

Деценију уназад Спартаку је срећа више окретала леђа него што је ишла на руку. Овога пута као да се данас мало осмехнула на жребу у Ниону. Прва срећна околност јесте да је упао у групу са 3 екипе. Захваљујући најбољем екипном коефицијенту Спартак у други круг улази анпасан и игра само једну утакмицу против боље екипе из сусрета шампионки Турске и Норвешке. Дакле, довољна је једна утакмица и једна победа за пролазак у другу рунду.

Осим тога супарничке екипе су, што би се рекло, таман по мери. Ни прејаке, нити преслабе, па су изненађења сасвим реална и врло могућа. Са две Норвешке екипе (Валеренга и Авалднеш) наш клуб је већ играо и уверио се у њихов квалитет. Авалднеш је победом од 2:0 елиминисао Спартак у сезони 2017/18. Против екипа из Турске немамо практична искуства, али је чињеница да се 4-5 екипа током последње деценије мењало на врху табеле (Конак, Бешикташ...) што довољно говори о уједначености екипа и квалитету турске лиге. Дакле, Спартак важи за фаворита, али само на папиру.

Шеф стручног штаба суботичких Голубица, Борис Арсић, за Јуеко телевизију је одмах након жреба у Ниону дао своју оцену и процену.

 

ПРВИ УТИСАК БОРИСА АРСИЋА

Фудбалерке Спартака су на заслуженом одмору још око 2 недеље. До тада ће стручни штаб и управа клуба утврдити наредне потезе око припрема и организације турнира којем смо домаћини.

У клубу су оптимисти и верују да Спартак има шансе за пролазак у другу рунду. Претходни повезани текст ОВДЕ.