Proglašeni su najbolji sportisti i sportski kolektivi Subotice
Postavio Admin: 14. 12. 2016.

NAJBOLJI SPORTISTI: Violeta Slović i Branimir Aleksić (iz arhive ŽFK Spartak 2011. god.)

 

Čast je biti među najboljima

Organizatori akcije za dodelu priznanja "Sportista godine": Subotičke novine, Grad Subotica i Sportski savez Subotice, izvršili su promene u sastavu komisije i u načinu odlučivanja. Nakon prošlogodišnje lakrdije koja je pretila degradaciji priznanja i neprimerenog obrazloženja koje je vređalo inteligenciju, ove godine komisija za dodelu priznanja je kvalitetnije radila. Od njih se to i očekivalo jer su u komisiji bile subotičke sportske legende, u prošlosti i sami proglašavani za najbolje. Najbolji su imali čast i privilegiju da biraju najbolje. Srećom nisu imali težak zadatak.

Najbolji sportista grada u seniorskoj konkurenciji je, a ko bi mogao drugi, zlatni olimpijac Davor Štefanek. U juniorskoj konkurenciji za najboljeg je, potpuno opravdano, proglašen Tamač Kajdoči, dizač tegova, vicešampion Evrope za 2016 godinu, osvajač jedne zlatne, dve srebrne medalje i državni rekorder u izbačaju. U konkurenciji klubova, po logici stvari, za najbolje su proglašeni matični klubovi Štefaneka i Kajdočija: Rvački klub Spartak i Klub dizača tegova Spartak.
Fudbalerke ŽFK Spartak su kao državne prvakinje, osvajačice Kupa, pobednice međunarodnog turnira Kaput Mundi i učesnice Lige šampiona zauzele treće mesto.

Svečana dodela priznanja će se upriličiti u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Opširniji tekst možete pročitati na gradskim portalima:
subotica.com i subotica.info